Like ons!
Veldrittoppers twee weken naar Spanje: 'Vooral veel op de fiets zitten'

Veldrijden

Veldrittoppers twee weken naar Spanje: 'Vooral veel op de fiets zitten'

De grote drie van het veldrijden knijpt er even tussenuit. De komende twee weken staat er geen grote cross op het programma en dus wordt er een trainingskamp ingelast. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts trekken allemaal naar de Spaanse zon. Dat doen ze overigens niet alleen omdat het daar lekkerder weer is. 'We gaan vooral veel uren op de fiets zitten.'

Van der Poel vertelt aan de Gazet van Antwerpen dat het trainingskamp niet alleen een voorbereiding is op de rest van het crossseizoen maar ook op het voorjaar op de weg. 'Die uithoudingstrainingen heb ik wel nodig, want tijdens het veldritseizoen ligt de focus niet echt op duur.' De Nederlander slaat zijn tent op in Benicassim om nog beter te worden.

Nog wat zuidelijker in Spanje is Van Aert de komende weken te vinden. In Calpe hoopt de wereldkampioen zijn topvorm te vinden. 'Die lange ritten zijn belangrijk voor de rest van de winter, maar ook om het komende voorjaar goed door te komen. We moeten dit doen om onze basisconditie op peil te houden. Bovendien ga ik veel bergop trainen. Dan kan ik altijd de juiste intensiteit in die trainingen leggen. En dat doet me meestal goed. Ik kom meestal beter terug van die stage.' (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven