Like ons!
Pauwels denkt aan stoppen: 'Ik win bijna nooit meer, dan is het minder leuk'

Veldrijden

Pauwels denkt aan stoppen: 'Ik win bijna nooit meer, dan is het minder leuk'

Dit weekend nog won Kevin Pauwels na ruim twee jaar weer eens een cross. Het zou zomaar één van de laatste, zo niet dé laatste crosswinst van de 34-jarige Belg kunnen zijn. In gesprek met Het Nieuwsblad geeft hij aan aan stoppen te denken.

Het contract van Pauwels loopt na dit seizoen af bij Marlux-Bingoal. Of daar nog een jaar bijkomt, is nog niet beslist. ‘Het zal van de rest van dit seizoen afhangen. Ga ik nog goesting hebben om door te gaan?’, vraagt Pauwels zich af. Ondanks dat hij nog alles voor zijn sport doet, wordt het moeilijker. ‘Het probleem is dat de jeugd sterker geworden is en ik zwakker’, weet de Belg.

‘Vroeger won ik geregeld, nu bijna nooit meer. Dan is het minder leuk. Als ik zesde eindig, heb ik een goede cross gereden, maar dan ben ik nog altijd maar zesde. Dat is minder plezant.’ Op de vraag of Pauwels al plannen heeft voor na zijn carrière, lacht hij. ‘Zo weinig mogelijk doen. Nee, ik hoop op een functie binnen de ploeg.’ Maar zo ver is het nog lang niet. ‘Als Kevin de resultaten van de voorbije weken doortrekt, zit een contractverlenging er zeker in’, zegt manager Jurgen Mettepenningen. (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven