Like ons!
Berteele en Nys kibbelen over kalender: 'Onze sport heeft het nooit beter gedaan'

Veldrijden

Berteele en Nys kibbelen over kalender: 'Onze sport heeft het nooit beter gedaan'

Carl Berteele en Sven Nys zijn het niet eens over de toekomst van het veldrijden en de agenda die daarbij moet horen. Volgens Sporza-journalist Berteele moet de kalender op de schop, Nys vindt van niet.

Volgens Berteele doet de organisatie van het veldrijden er goed aan om in één land te blijven in één weekend. 'Waarom niet het derde weekend van oktober twee crossen in Tsjechië en daarna twee crossen in Slovakije of Zwitserland? Ga maar na: er zijn in de Toi-Toi cup genoeg sterke organisaties in Tsjechië, er zijn dit seizoen elf crossen in Zwitserland en vier in Slovakije. De meeste weekends zullen nog in België zijn, maar die uitstappen moeten worden open gehouden', zo klinkt het bij Sporza.

Een uitstapje naar Amerika vindt de journalist onnodig. Volgens hem kennen we ook weinig Amerikaanse crossers. 'Ik ben voorstander van internationalisering, maar ik ben geen fan van de Amerikaanse wedstrijden: het had wel iets enkele jaren geleden – een nieuwe wereld die leek open te gaan. Maar wat is het surplus als we na een jaar of drie de balans opmaken?'

Nys: 'Bij de dames een internationaal deelnemersveld'

Nys is het er niet mee eens. Via Twitter nam hij donderdag de moeite om te reageren op de uitlatingen van Berteele. 'Kijk vandaag niet naar de heren alleen. Bij de dames is het alle weken spannend en staat een internationaal deelnemersveld aan de start met ook toppers uit Amerika. Sluit niemand uit die wil investeren, onze sport heeft het nooit beter gedaan als vandaag', aldus de oud-renner, die afsluit met de hashtag #glashalfvol. (foto: social media Nys)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven