Like ons!
Druivencross zonder toppers: 'Gun het Van der Poel dat hij nu andere keuzes maakt'

Veldrijden

Druivencross zonder toppers: 'Gun het Van der Poel dat hij nu andere keuzes maakt'

De organisatie van de Druivencross moet het zondag doen zonder de grote toppers uit het veld. Door trainingskampen laten onder meer Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts verstek gaan, maar daar hebben de mensen begrip voor.

De cross in Overijse staat al jarenlang op de kalender, maar zal dit jaar misschien wel de minste deelnemerslijst hebben. Organisator Willy Van Roy accepteert dat. 'Ik vermoed dat die renners wel hun reden hebben. Ik ben ook niet haatdragend. Van der Poel heeft hier de voorbije drie jaar gewonnen. Ik gun het hem dat hij nu andere keuzes maakt. Al heb ik bij sommige anderen die niet komen wel mijn bedenkingen', zo vertelt hij bij Sporza.

Een belangrijke reden voor veel renners zal zijn dat de Druivencross geen deel meer uitmaakt van een klassement. Daar kiest de organisatie echter bewust voor. Als losse cross is er echter misschien niet lang meer bestaansrecht. 'Ik zou het heel erg betreuren mocht de Druivencross niet blijven bestaan. Er zijn maar vijf coureurs die je affiche maken. Als je die toppers niet hebt, krijg je maar de helft van het volk.' (foto: VRT)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven