Like ons!
[Update] Van Aert: 'Jammer dat Mathieu me niet zelf heeft aangesproken'

Veldrijden

[Update] Van Aert: 'Jammer dat Mathieu me niet zelf heeft aangesproken'

Er is wat irritatie in het veldritcircuit. Wout van Aert rijdt sinds een paar weken na elke cross een minuut op tien op de rollen om benen weer los te krijgen. Daardoor lopen alle ceremoniële verplichtingen vertraging op. Volgens Het Nieuwsblad kan de aanpak van Van Aert op weinig waardering rekenen.

Omdat Van Aert zich na zijn cooling down ook nog moet opfrissen duurt het lang voordat hij het podium bereikt. Vaak staat de concurrentie daar dan al te wachten, zonder al te veel plezier. Ook de organisatoren zien problemen bij de nieuwe aanpak van de Belg en gaan op zoek naar een oplossing.

Mathieu van der Poel liet aan het medium weten dat hij niet de enige is die er last van heeft. 'Andere renners hebben het ook al aangegeven. Heel mooi dat hij op de rollen wil rijden, maar wij gaan niet telkens tien minuten wachten omdat hij dat doet.' 

Update - 09.40 uur (18 december 2018): Van Aert mag tien minuten uitfietsen

Wout van Aert mag na een cross uitfietsen, maar niet al te lang. Dat heeft UCI-commissaris Philippe Mariën aan Het Laatste Nieuws laten weten. Van Aert kon op kritiek rekenen van onder meer Mathieu van der Poel, omdat de overige renners bij de podiumceremonie lang moeten wachten. ‘De reglementen stellen dat een veldrijder maximaal tien minuten na aankomst van de laatste renner op het podium moet verschijnen’, vertelt Mariën.

Het is dus afhankelijk van de verschillen in de cross. Als de laatste renner vijf minuten na Van Aert over de streep komt, heeft deze dus 15 minuten om op de fiets te herstellen. ‘Maatregelen zijn nog niet nodig geweest, want voorlopig is er via de organisatoren nog geen klacht binnengekomen over het losfietsen van Van Aert. Maar nu lees ik dat de renners er wél aanstoot aan geven.’ En dus zou er zomaar eens controle op Van Aert kunnen komen.

Niels Albert heeft in Het Laatste Nieuws ook nog gereageerd op de kwestie. ‘De discussie hoort er niet te zijn. Pas gewoon het reglement toe, dan is het duidelijk wat kan en niet kan. Als Wout te lang de tijd neemt is hij fout. Als hij binnen de limiet blijft, moet Mathieu niet zagen.’

Update II - 17.33 uur (18 december 2018): Van Aert: 'Jammer dat Mathieu me er niet zelf over aangesproken'

In zijn column op Wielerflits heeft Van Aert gereageerd op de ophef die er de afgelopen week ontstond door het uitfietsen van de Belg na de cross waardoor de podiumceremonie langer op zich liet wachten dan sommige renners lief was. Hij wijst er op dat na een grote inspanning van een uur het uitrijden nodig is voor de recuperatie.

Over de manier waarop alles de media in komt is Van Aert niet echt te spreken. 'Toch een beetje jammer dat Mathieu me er niet zelf over aangesproken heeft in plaats van zijn ongenoegen te uiten via de media. Ik wil in elk geval snel in overleg – met collega’s, organisatoren, tv en UCI – om hier een oplossing voor te vinden en dit effectief te verbeteren.' (foto: Veranda's Willems-Crelan)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven