Like ons!
Belgische wielerbond schopt plannen Van Aert richting BK veldrijden in de war

Veldrijden

Belgische wielerbond schopt plannen Van Aert richting BK veldrijden in de war

De Belgische wielerbond is niet meegegaan in de gewenste planning van Wout van Aert in aanloop naar het Belgisch kampioenschap veldrijden. Dat meldt Het Nieuwsblad. Van Aert wilde het parcours dinsdag al verkennen, maar daar werd een stokje voor gestoken.

‘Wout wilde dinsdag verkennen, maar dat mocht niet van de wielerbond. Het is contractueel vastgelegd dat er alleen verkend mag worden op woensdag tussen 12.00 uur en 16.00 uur’, vertelt organisator Kurt Vernimmen.

En dus skipten veel profs, inclusief Van Aert, de verkenning. Het parcours werd vooral bezet door jongelingen en een enkeling droeg een Go Pro, zodat hun elitekopman van dezelfde ploeg een beetje een idee kreeg van hoe het erbij lag.

Overigens kon het parcours van het Belgisch kampioenschap ook op wat kritiek rekenen, van onder meer Diether Vanthourenhout. Er liggen balkjes, maar deze zijn nou niet bepaald lastig met hun 15 centimeter. ‘Er zijn laatste tijd bezuinigingen op de balken! Leg dan niks’, Twitterde Vanthourenhout. (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven