Like ons!
Van der Poel niet live op tv; NOS en Ziggo slaan uitzending NK Veldrijden over

Veldrijden

Van der Poel niet live op tv; NOS en Ziggo slaan uitzending NK Veldrijden over

Het NK Veldrijden is zondag niet live te zien op televisie, zo meldt Fiets.nl. De nationale kampioenschappen in Huijbergen worden door de NOS alleen in een samenvatting getoond, later op de dag.

In tegenstelling tot België, waar het al dagen nergens anders over gaat dan het BK, is het in Nederland ijzig stil. Misschien komt het door de suprematie van Mathieu van der Poel, maar ook de vrouwenwedstrijd zal niet live te zien zijn. Vooralsnog zijn er ook geen livestreams of regionale omroepen die de beelden voor hun rekening nemen. Ziggo heeft slechts de uitzendrechten van de Tour Down Under gekocht en slaat het NK na 2017 en 2018 over. Omroep Brabant vindt het te duur om een uitzending te maken.

De NOS biedt ook geen beelden. Op de Facebookpagina van de fanclub van David en Mathieu van der Poel staat waarom: 'De NOS volgt het veldrijden op de voet: alle WK's, EK's en Wereldbekerwedstrijden zijn live bij ons te zien. Van het NK veldrijden van aanstaande zondag zullen we een samenvatting uitzenden. In de middaguitzending van die dag geven we prioriteit aan de twee Europese Kampioenschappen die we ook op vrijdag en zaterdag al live volgen: het EK Allround en Sprint op de ijsbaan van Collalbo en het EK Shorttrack in Dordrecht. Vanwege deze internationale live-sport is er helaas geen ruimte voor een rechtstreekse uitzending van de nationale kampioenschappen veldrijden.'

Het NK veldrijden live volgen kan wel bij In de Leiderstrui. Zondag zijn we er vanaf 13.00 uur met een liveblog van de mannen- én vrouwenwedstrijd. Het liveblog is hier te vinden! (foto: printscreen VRT)

1 reacties

  1. Gies

    Gies

    10 Jan 2019 om 18:20

    Jammer voor al die mensen die het te ver vinden om te rijden, ikzelf wil het graag met eigen ogen zien en ben dus zondag op tijd in Huijbergen. En om helemaal niets te missen wordt het BK opgenomen.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven