Like ons!
Van Aert trots op 'klein familiebedrijfje': 'Ze zijn stuk voor stuk goud waard'

Veldrijden

Van Aert trots op 'klein familiebedrijfje': 'Ze zijn stuk voor stuk goud waard'

Wout van Aert heeft in een uitgebreid interview met sponsor RedBull een ode gebracht aan alle mensen die hem wekelijks weer bijstaan bij de cross. De wereldkampioen veldrijden stelt dat iedereen uit team Van Aert onmisbaar is.

Van Aert noemt het zelf 'een klein familiebedrijfje', met zijn vrouw, ouders, schoonouders en beste vriend wekelijks bij de wedstrijd. 'Buiten het veld heb ik met Marc Lamberts ook een vaste trainer, en ik kan steeds rekenen op mijn vaste kinesist, arts, chiropractor, masseur en mental coach. Er komen dus heel wat mensen kijken bij zo'n uurtje cross. Iedereen heeft zijn rol en is onmisbaar. Het zijn ook bijna allemaal vrijwilligers die al hun vrije tijd opofferen en zelfs vaak verlof nemen om mee te kunnen gaan. Ze zijn stuk voor stuk goud waard, want alleen zou ik niet ver komen.'

'Ik ben best trots op mijn ploegje', vervolgt hij. Alleen op trainingskampen zoekt hij vaak de luwte op en rijdt hij alleen. 'Intensieve trainingen werk ik wel liever alleen af. Dan wil ik kunnen focussen op intervals, en kan ik dus geen rekening houden met trainingsmaatjes. Op rustige trainingen, hersteldagen of duurtrainingen is gezelschap een must. En dan gebeurt het wel eens dat we voor de fun een sprintje trekken of een bergje op stuiven.' (foto: printscreen Sporza)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven