Like ons!
Wuyts blij met BK-cross zonder Van der Poel: ' Een grote zekerheid die wegvalt'

Veldrijden

Wuyts blij met BK-cross zonder Van der Poel: ' Een grote zekerheid die wegvalt'

Michel Wuyts denkt dat het een uitkomst is voor Wout van Aert bij het BK veldrijden geen last heeft van Mathieu van der Poel. Naast dat de Nederlander veel sterker is dan zijn concurrenten, zal ook het koersverloop anders zijn, denkt de journalist. 

'Daarmee is er een grote zekerheid die wegvalt, de zekerheid dat je na vijf minuten achter de feiten aanholt. Zondag zullen andere initiatiefnemers moeten opstaan. Ik ken er maar een die dat ook gewoon geweest is: Wout van Aert. Ik ga ervan uit dat hij dat zondag ook zal doen', aldus Wuyts bij Sporza.

'Ik geef hem tachtig procent kans om vier op een rij te scoren', vervolgt de commentator. 'Van Aert heeft dit seizoen een terugval gekend, maar hij beschikt nog wel altijd over de beste mogelijkheden om zo'n oercross af te werken. De allerbeste Van Aert zou in Kruibeke een explosie en demonstratie neerzetten zoals twee jaar geleden in Oostende, maar dat durf ik nu niet meer te voorspellen. De kans bestaat dat hij net als vorig jaar in de voorlaatste ronde het kampioenschap beslist. En als het op een sprint aankomt, zie ik niet in wie hem pijn kan doen.' (foto: printscreen VRT)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven