Like ons!
WK 'zwaarste opgave' Van Aert: 'Drie nederlagen gaan bij Mathieu in het hoofd kruipen'

Veldrijden

WK 'zwaarste opgave' Van Aert: 'Drie nederlagen gaan bij Mathieu in het hoofd kruipen'

Wout van Aert kent geen al te best jaar, in tegenstelling tot zijn grote rivaal Mathieu van der Poel, en dus lijkt de kans op een vierde wereldtitel klein. Maar toch blijft de Belg erin geloven, want, zo denkt hij, die drie wereldtitels zouden wel eens een mentaal voordeel kunnen zijn.

‘Natuurlijk geloof ik er nog in. Maar ik besef dat alles, zeker op het WK, nóg meer in de juiste plooi zal moeten vallen’, zegt Van Aert tegen Het Laatste Nieuws. ‘Vorig jaar was het gat naar Mathieu kleiner en mijn vertrouwen in een positieve afloop groter. Dit wordt de zwaarste opgave in mijn crosscarrière tot nu toe’, voorspelt Van Aert.

Maar toch houdt hij vertrouwen. ‘Het blijft een eendagswedstrijd. In dat ene uur kan je veel winnen of verliezen. Ik ben ervan overtuigd dat drie nederlagen op rij in een hoofd gaan kruipen, al zal Mathieu dat ontkennen. Zeker vorig jaar moet hij toch wel flink geschrokken zijn van hoe broos zo’n aureool van onoverwinnelijkheid kan zijn. Maar goed, misschien heeft hij superbenen en rijdt hij ons in de eerste ronde naar huis.’ (Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven