Like ons!
Vos analyseert sterke NK-concurrentie: 'Brand voor mij de grote favoriet'

Veldrijden

Vos analyseert sterke NK-concurrentie: 'Brand voor mij de grote favoriet'

Waar het bij he mannen een zo goed als uitgemaakte zaak lijkt, valt er bij de vrouwen geen pijl op te trekken wie er zondag in Huijbergen Nederlands kampioen veldrijden gaat worden. Vaak stond Marianne Vos op eenzame hoogte, maar de concurrentie is dit jaar zwaarder dan ooit.

Ze krijgt te maken met opkomend talent als Denise Betsema, Annemarie Worst en Ceylin Del Carmen Alvarado, maar ook de elitevrouwen als Lucinda Brand, Maud Kaptheijns en misschien wel Sophie de Boer, die op de weg terug is na een zwaar jaar. ‘Het is heel mooi om te zien hoe er ineens een hele Nederlandse generatie het veldrijden domineert’, vat Vos het samen in gesprek met de Telegraaf.

‘Ik denk dat de meeste buitenlandse concurrentes wel moedeloos worden van de overmacht. Wat misschien het mooiste is, is dat je bij de jeugd ook weer sterke lichtingen aan ziet komen. De toekomst van het Nederlandse vrouwenwielrennen ziet er gewoon ongelooflijk goed uit’, aldus Vos.

Maar wie van al die concurrentes is volgens Vos nou de grootste bedreiging? ‘Brand was op de weg al jaren één van de beste rensters. Het lijkt alsof ze nu ook de techniek in het veld onder de knie heeft. Ze combineert kracht, inhoud en snelheid. De laatste weken laat ze zien dat ze in de Wereldbekers bij de absolute wereldtop hoort. Met deze vorm is zij voor mij de grote favoriet voor een nieuwe Nederlandse titel.’ Brand is op dit moment regerend Nederlands kampioen. (Foto: CCC-Liv)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven