Like ons!
'Van der Poel kan alleen verliezen op NK: 'Plek één is normaal gezien al weg''

Veldrijden

'Van der Poel kan alleen verliezen op NK: 'Plek één is normaal gezien al weg''

Er bestaat bijna geen twijfel over dat Mathieu van der Poel het NK veldrijden op zijn sloffen gaat winnen. Toch waarschuwt vader Adrie: er kan in zo’n uur van alles gebeuren. En dus kan zijn jongste zoon eigenlijk alleen maar verliezen.

‘Maar dat geldt eigenlijk altijd voor Mathieu’, stemt Van der Poel in bij Omroep Brabant. ‘Ik denk dat dit jaar misschien nog wel beter is dan vorig jaar. Hij heeft iets van twintig wedstrijden gewonnen volgens mij, maar Mathieu ziet altijd nog genoeg uitdagingen, dat kan ik je verzekeren.’ Maar een NK-zege is niet zomaar een zekerheidje. ‘Er kan in zo’n wedstrijd zoveel gebeuren. De start moet bijvoorbeeld al goed zijn, anders loop je achter de feiten aan.’

Maar er strijdt nog een Van der Poel mee op het NK: David. Kan hij zijn grote kleine broer bedreigen? 'Normaal gezien is plek één weg’, snottert David bij BN De Stem. Hij is al een week ziek. Desondanks ziet hij wel kansen voor zichzelf. ‘Aangezien Lars van der Haar dit jaar een stuk wisselvalliger is gaan we met vier, Corné van Kessel en Joris Nieuwenhuis ook, vechten om twee podiumplaatsen.’

David en Mathieu gaan veel met elkaar om en trainen bijna altijd samen. Wat maakt Mathieu dan zoveel beter? ‘Voor Mathieu is de cross misschien iets meer spielerei dan bij mij. Vooral omdat het bij hem allemaal natuurlijker gaat. Mathieu brengt net als Wout van Aert veel uitstraling mee naar de cross. Samen tillen ze het niveau van de sport omhoog. Het is geen schande dat wij die kloof niet kunnen dichten. Je hebt nu eenmaal te maken met twee uitzonderlijke talenten.’ (Foto: screenshot)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven