Like ons!
Cant pakt felbegeerde tiende Belgische titel op rij na loodzware cross

Veldrijden

Cant pakt felbegeerde tiende Belgische titel op rij na loodzware cross

Sanne Cant heeft zich op overtuigende wijze voor de tiende keer gekroond tot Belgisch kampioene veldrijden. Op het zware modderparcours van Kruibeke was de wereldkampioene duidelijk de sterkste.

Cant trok meteen al in de eerste ronde door. Een ronde die werd gekenmerkt door vele val- en glijpartijen op en rond de meerdere schuine kanten die het parcours rijk was. Cant maakte hier en daar een slippertje en ging ook een keer op haar plaat, maar maakte minder fouten dan veel andere vrouwen. Al snel had ze dan ook een ruime voorsprong op haar landgenotes.

De enige vrouw die nog enigszins bij kon blijven was Loes Sels. Lang bleef ze op een seconde of acht tot tien hangen, terwijl nummer drie Laura Verdonschot al snel op een halve minuut zat. Maar aan het einde van de tweede ronde werd het gat plots snel groter. Bij het ingaan van de derde ronde was de voorsprong van Cant op Sels al twintig seconden en dus was de vogel gevlogen.

In de derde ronde sloeg de vermoeidheid toe en werden de foutjes van beide vrouwen meer, maar toch wist Cant haar voorsprong nog eens een paar tellen uit te breiden. Zodoende kon ze beginnen aan een lange, zware ereronde, die toch erg verraderlijk bleef. Elk foutje kon dodelijk zijn. Dat foutje maakte Cant echter niet en dus mocht ze voor de tiende keer op rij juichen.

Uitslag BK veldrijden vrouwen

1. Sanne Cant
2. Loes Sels +0.17
3. Laura Verdonschot +1.57
4. Ellen van Loy +3.43
5. Joyce Vanderbeken +4.20
6. Karen Verhestraeten +4.25
7. Axelle Bellaert +5.07
8. Marthe Truyen +5.48
9. Jinse Peeters +6.12
10. Kim Van De Putte +7.45

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven