Like ons!
Van der Poel over val: 'Geen mechanische pech, was even niet geconcentreerd'

Veldrijden

Van der Poel over val: 'Geen mechanische pech, was even niet geconcentreerd'

Mathieu van der Poel heeft de Krawatencross in Lille op zijn naam geschreven. Door de wedstrijd die hij vandaag reed, won hij ook het algemeen klassement van de DVV-trofee én het tussensprintklassement. In het flashinterview na afloop gaf hij zijn commentaar.

Hij zag het belang in van de wedstrijd die hij vandaag won: 'De eindzege is toch wel belangrijk, een klassement winnen is sowieso leuk, zeker als je ziet wat er op de Koppenberg gebeurde eerder dit seizoen. Na de Koppenbergcross had ik dit niet meer gedacht, zoals ik toen ook zei.' Ook het tussensprintklassement stemde hem tevreden: 'Ik wist dat ik vandaag ook het tussensprintklassement nog kon winnen als ik voor Toon eindigde. Dat was hét doel vandaag.'

Zijn wedstrijd verliep niet zonder problemen. Halverwege de cross kreeg hij te maken met een valpartij, waar hij overigens geen blessure aan heeft overgehouden: 'Er was geen sprake van mechanische pech. Ik was even niet geconcentreerd en begon te schuiven. Toen lag ik tegen de grond.' Hij zei in zijn hoofd al bezig te zijn met Hoogstraten, de cross van zondag. (Foto: Screenshot VTM)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven