Like ons!
Van der Poel: 'Zeker nog aantal seizoenen volledig veldritprogramma rijden'

Veldrijden

Van der Poel: 'Zeker nog aantal seizoenen volledig veldritprogramma rijden'

Mathieu van der Poel heeft zijn dertigste zege van het jaar binnen. In een reactie tegen Sporza op zijn overwinning in Hoogstraten laat hij het een en ander los over hoe hij zijn toekomst op dit moment voor zich ziet: 'Wellicht dat ik na de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 een discipline laat vallen.'

'Ik zal zeker nog een aantal seizoenen een volledig veldritprogramma rijden en zal dit tot en met de Spelen combineren met de weg en het mountainbiken. Daarna zal er misschien een discipline wegvallen', legt Van der Poel uit na zijn gewonnen cross in Hoogstraten.

Er stond wederom geen maat op de Nederlander. Zijn broer David was minder gelukkig en kwam ten val. 'Ik had niet meteen gezien dat David gevallen was, maar ik zag een fiets van onze sponsor staan. Toen ik zag dat David niet in een van de achtervolgende groepjes zat, had ik de link al snel gelegd', aldus de kersverse wereldkampioen. 

Van der Poel nam ditmaal niet direct na het startschot al afstand van de rest, maar reed pas later weg. 'Ik pakte het vandaag wat rustiger aan en was blij met de omstandigheden.' Hoewel de Nederlander onderweg nog hinder ondervond van een lekke band wist hij de koers alsnog naar zijn hand te zetten. Het levert hem bijna op zeker het klassement in de Superprestige op. Als hij ook in Middelkerke wint, evenaart hij bovendien Sven Nys, die ook al eens alle Superprestige-crossen in een jaar won. 'Dat wil ik graag realiseren.' (Foto: VTM)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven