Like ons!
Brand vond steun bij Van der Poel na WK-deceptie: 'Het was heel prettig'

Veldrijden

Brand vond steun bij Van der Poel na WK-deceptie: 'Het was heel prettig'

Lucinda Brand had misschien wel de beste benen van alle vrouwen op het WK veldrijden. Toch werd ze zeer teleurstellend tweede. Meerdere schuif- en valpartijen waren daarvan de oorzaak, met als dieptepunt de val in de materiaalpost tijdens een fietswissel. Tranen met tuiten vloeiden er op het podium.

Tranen van diezelfde aard zagen we in 2017 bij Mathieu van der Poel, die huilend van ellende en verdriet het zilver ophaalde in Bieles na vier lekke banden. Het was diezelfde Van der Poel waar Brand eventjes steun bij vond na haar tweede plaats in Bogense, zo vertelt ze tegenover The Prologue.

‘Vlak na de race spraken we elkaar kort. Hij zei: ‘Ik weet hoe je je voelt.’ Hij weet als geen ander dat je erover kunt blijven praten, maar dit aan de uitslag niets verandert. Het was heel prettig dat hij zich kon sympathiseren. Hij wist als geen ander hoe ik me op dat moment voelde’, zegt Brand.

Brand: 'Wilde laten zien dat rugnummer niet zou uitmaken'

De ironie wil dat Brand met nummer 13 reed, maar de ongeschreven wielerwet van het ondersteboven opspelden had de Sunweb-renster die dag lak aan. ‘Ik ben ook gevoelig voor nummer dertien. Ik wilde het nummer ondersteboven opspelden, maar besloot het niet te doen om te laten zien dat het niet zou uitmaken. Maar dat deed het achteraf gezien misschien toch wel’, grinnikt Brand. (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven