Like ons!
Voorbeschouwing etappe 21 Giro d'Italia | Wie klopt Viviani op sprintersfeestje in Rome?

Voorbeschouwingen

Voorbeschouwing etappe 21 Giro d'Italia | Wie klopt Viviani op sprintersfeestje in Rome?

De beslissingen lijken allemaal gevallen in de Giro. De truien zijn zo goed als verdeeld maar finishen is uiteraard nog wel nodig. In het rondje Rome staat alleen de dagzege nog op het spel. Kan iemand anders dan Elia Viviani of Sam Bennett een sprint op zijn naam schrijven in deze knotsgekke Giro?

Historie
Het is niet de eerste keer dat de Giro Rome aandoet. Zo won Denis Menchov in 2009 voor Rabobank de Giro in de Italiaanse hoofdstad. De valpartij op de natte wegen in de afsluitende tijdrit en de fietswissel in recordtijd staat menig wielervolger nog wel bij. Als we kijken naar de afsluitende etappes in de Giro, springt natuurlijk de zege van Jos van Emden van vorig jaar er uit. De laatste keer dat er afgesloten werd met een massasprint was Nikias Arndt de sterkste. Hij versloeg in 2016 Matteo Trentin en Sacha Modolo in de sprint.

Parcours
Tien rondes van elf en een halve kilometer worden er gereden door de straten van Rome. Onderweg passeren de renners het Colosseum en het Circus Maximus zodat er voor de liefhebber van architectuur en de oudheid ook nog wat te genieten valt. Met nog iets minder dan een kilometer te gaan, neemt het peloton de laatste bocht. Daarna is het rechttoe rechtaan. 

Favorieten
Er kan een hele lange lijst worden gemaakt met de mannen die mee kunnen dingen naar de erekrans in Rome. Als we echter realistisch kijken naar de sprints in deze Giro is er maar één grote favoriet en één echte uitdager. Viviani won al vier etappes en zal daar graag nog een vijfde aan toevoegen. Bennett was twee keer de sterkste, waarvan één keer mede door de afwezigheid van Viviani.

De outsiders voor de dag zijn toch wel Danny van Poppel en Niccolo Bonifazio. Zij eindigden al een paar keer op het podium maar konden de hoogste trede nog niet bestijgen. 

TV
De etappe start om 16.00 uur en zal finishen rond 18.45 uur. Eurosport is er vanaf 15.45 uur met de voorbeschouwing en brengt vanaf 16.00 de hele etappe in beeld. Op de Eurosport Player is er de mogelijkheid om de koers zonder reclameonderbrekingen te zien. In de Leiderstrui is er vanaf 14.00 uur met een liveblog. (Foto: Quick-Step Floors Cycling Team / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven