Like ons!
Van der Breggen: 'Als ik wereldkampioen word, betekent dat niet dat mijn carrière voorbij is'

Vrouwen

Van der Breggen: 'Als ik wereldkampioen word, betekent dat niet dat mijn carrière voorbij is'

Anna van der Breggen wil dit seizoen dolgraag wereldkampioen op de weg worden bij de vrouwen, maar ze staart zich niet blind op die wedstrijd in Innbruck. In gesprek met Cyclingnews legt ze uit dat ze meer doelen heeft in 2018.

'Natuurlijk mist een WK-titel op mijn erelijst. Ik was er een paar keer dichtbij en daarom wil ik één keer in mijn carrière wereldkampioen worden', begint Van der Breggen, die in Innsbruck een perfect parcours ziet liggen, met veel klimwerk. 'Dit WK kan mijn WK worden, want het is een lastig parcours. Maar het WK is altijd lastig om te winnen, het is altijd een rare race en anders dan andere wedstrijden tijdens het seizoen. Als ik het parcours vergelijk met vorige jaren, dan is deze het beste voor mij, dus het ziet er goed uit.'

In 2017 zag Van der Breggen de wereldtitel nog naar landgenote Chantal Blaak gaan en hoewel ze al uitsprak dat ze graag zelf had willen winnen, kijkt ze nu trots terug op die wedstrijd in Bergen. 'Ik weet wat die titel voor haar betekent. Het is mooi om de wereldkampioen in ons team te hebben. Het motiveert mij om er nu vol voor te gaan. Maar de wereldtitel is niet het enige wat nog rest voor mij in het wielrennen. Als ik het WK nooit win, hou ik nog steeds van de sport. Ik heb al veel bereikt en als ik wel wereldkampioen word, betekent dat ook niet dat mijn carrière voorbij is.' (foto: Boels-Dolmans Cycling/ George Deswijzen)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven