Like ons!
Aanval loont ook bij de dames; Niewiadoma wint Trofeo Alfredo Binda na solo; Blaak tweede

Vrouwen

Aanval loont ook bij de dames; Niewiadoma wint Trofeo Alfredo Binda na solo; Blaak tweede

Kasia Niewiadoma heeft op prachtige wijze de twintigste editie van de Trofeo Alfredo Binda gewonnen. De Poolse sprong op de laatste klim van de dag weg, breidde haar voorsprong uit en kwam in de stromende regen solo over de streep. Chantal Blaak won de sprint bij de achtervolgers en werd tweede.

Met 136 dames aan de start en het weer niet veel beter dan tijdens Milaan-Sanremo werd rond 13.00 uur het startschot gegeven voor 131,9 kilometer koers vanuit Taino. Met bijna geen meter vlak voor de boeg en natte wegen was de eerste crash van de dag voor Coryn Rivera (Team Sunweb), die wel weer op de fietst stapte. Niet veel later liep ze echter ook nog eens tegen een lekke band aan.

Het kon allemaal, omdat er in het peloton niet per se heel hard werd doorgereden. Er was ook geen sprake van een kopgroep. Op zestig kilometer van de meet brak het peloton voor het eerst in tweeën, kwam weer bij elkaar, alvorens Soraya Paladin namens Alé Cipollini een eerste kloof van de dag sloeg. Toen zij werd teruggehaald, probeerden Alena Amialiusik en Ane Santesteban het samen. Ze kregen Ma?gorzata Jasi?ska en Megan Guarnier met zich mee. In de vierde ronde van het lokale parcours verdedigden ze een klein minuutje voorsprong.

Met het ingaan van de laatste lokale ronde, en Team Sunweb als leidende ploeg in de achtervolging, was het gat op zestien kilometer van de finish nog een dikke halve minuut. In de stromende regen was het kloofje binnen no-time gedicht, waardoor we met nog veertien kilometer voor de wielen opnieuw één peloton hadden. Tijd voor een storm aan aanvallen, waardoor er een groep van dertien rensters ontstond die duidelijk over de sterkste benen beschikten bij aanvang van de Orino-klim

Op de klim vielen vele dames aan, maar Kasia Niewiadoma sloeg als enige een echt gat. Toen ze boven was en omkeek, zag ze alleen Lucy Kennedy, die de oversteek probeerde te maken, maar geen aansluiting kreeg. De 23-jarige Poolse op kop zag het elastiek bij Kennedy echter breken in een technisch stukje afdalen, waardoor Niewiadoma al mocht denken aan de zege. 

Uitslag:
1. Kasia Niewiadoma
2. Chantal Blaak
3. Marianne Vos
4. Amanda Spratt
5. Alena Amialiusik 
6. Pauline Ferrand-Prevot
7. Cicilie Uttrup Ludwig
8. Karol-Ann Canuel
9. Lucy Kennedy
10. Elisa Longo Borghini

(foto: Trofeo Binda)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven