Like ons!
D'Hoore wint Brugge-De Panne-Koks na massasprint; Kröge redt het op 800 meter na niet

Vrouwen

D'Hoore wint Brugge-De Panne-Koks na massasprint; Kröge redt het op 800 meter na niet

Jolien D'Hoore heeft donderdag Brugge-De Panne-Koks gewonnen. De 28-jarige Belgische was in de massasprint van een flink uitgedund peloton veruit de sterkste. Lorena Wiebes werd vierde.

Op een kletsnat parcours werd er vanaf de start veel gevallen door de dames in koers. Zij hadden wel de tijd om weer op te stappen, aangezien het peloton stil moest houden voor een overweg. Toen op 138 kilometer van de meet de wind opzette, was het meteen strijd. Het pak brak in stukken en er ontstond een kopgroep van vijftien rensters. Zij werden achtervolgd door een uitgedund peloton van zo'n vijftig rensters.

Majerus, Kasper, Klein, Norsgaard, Eric, Gutierrez, Tenniglo, Elvin, Korevaar, Penton, Van de Ree, Kröge, Buurman, Pawlowska en Van Twisk fietsten al snel een anderhalve minuut voorsprong bij elkaar. Korevaar moest met nog 97 kilometer op de teller helaas wel afhaken door een mechanisch probleem. De voorsprong van de overige veertien was op 74 kilometer nog meer veertig seconden, omdat het peloton door de wind opnieuw in stukken brak.

Toen ook Majerus door pech met de fiets terugviel in het peloton kwam daar langzaam een organisatie op gang voor de achtervolging. De voorsprong van de kopgroep was namelijk weer gestegen en bedroeg op 37 kilometer van de finish 1.10 minuten. Dit was bij het oprijden van de lokale ronde in De Panne nog zo'n twintig seconden, waardoor een nieuwe wedstrijd met een uitgedund peloton in aantocht was.

Na een crash in de kopgroep, opnieuw op de tramlijnen in De Panne, sloeg de kop wat uit elkaar, maar dat zorgde ook meteen voor meer tempo vooraan. Het peloton zag de achterstand op de voorsten daarom weer oplopen naar een dikke halve minuut. De kopgroep, die nog bestond uit acht rensters, zagen dit gat zelfs oplopen tot een minuutje.

Op het lokale circuit volgde logischerwijs een achtervolging en op dertien kilometer van het einde was het gat nog slechts 23 seconden. Kröge was de eerste die zich niet langer kon bedwingen en er vandoor ging. Ze pakte vijftien seconden op de achtervolgers en het gat met het peloton was 25 seconden. Elvin bleef als enige in de buurt. Terwijl het peloton de overige vluchters eindelijk terug pakte, bleef Kröge knap vooruit. Het mocht echter niet zo zijn. De arme koploper werd op 800 meter van de streep ingehaald. D'Hoore maakte het klusje in de sprint daarna overtuigend af.

Uitslag:
1. Jolien D'Hoore
2. Chloe Hosking
3. Christine Majerus
4. Lorena Wiebes
5. Lisa Brennauer
6. Giulia Confalonieri
7. Sheyla Gutierrez
8. Jeanne Korevaar
9. Tiffany Cromwell
10. Christina Siggaard

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven