Like ons!
Blaak door eigen publiek bejubeld in regenboogtrui: 'Kreeg er zoveel moraal van'

Vrouwen

Blaak door eigen publiek bejubeld in regenboogtrui: 'Kreeg er zoveel moraal van'

Chantal Blaak kroonde zich zondag tot de winnares van de Amstel Gold Race. De 28-jarige wereldkampioene was in het Limburgse heuvelland oppermachtig in een sprint van drie.

‘Het is heel speciaal om hier te winnen’, laat een dolblije Blaak weten aan De Telegraaf. Ze versloeg in haar regenboogtrui landgenote en trainingsmaatje Lucinda Brand in de sprint. Tijdens de race werd haar naam veel geroepen, omdat de regenboogtrui voor veel herkenning zorgde. ‘Ongelooflijk hoe vaak ik mijn naam hoorde roepen. Ik kreeg er zoveel moraal van', glundert de huidig wereldkampioen.

Blaak zei tegenover de Telegraaf dat ze al een paar weken sterk reed. Het enige wat ze nog miste was een grote zege. De Ronde van Vlaanderen, hoog op het verlanglijstje van de Zuidlandse, ging naar Van Breggen. ‘We rijden zo sterk en vandaag kreeg ik het vertrouwen van de ploeg. Maar dan moet je het nog wel doen. Onze kracht is dat we als een blok rijden en inspelen op hoe de koers zich ontwikkelt.’ (Foto: Boels-Dolmans Cycling / George Deswijzen)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven