Like ons!
WK-winst geen abc'tje voor Van der Breggen: 'Ik was blij dat ik daar vanaf was'

Vrouwen

WK-winst geen abc'tje voor Van der Breggen: 'Ik was blij dat ik daar vanaf was'

Anna van der Breggen gaat uiterst ontspannen 2019 in. De wereldkampioene mag een jaar in de regenboogtrui rijden en dat zorgt vooral voor rust. Zonder grote doelstellingen begint ze aan een nieuwe jacht naar zeges.

'Ik wil komend seizoen alleen genieten. Er is niet nog een grote zege waar ik naar verlang. Eigenlijk wel een lekker gevoel om zo een seizoen in te gaan. Ik wil genieten van het rijden in deze trui en natuurlijk aan het einde van het jaar een mooie foto aan de muur van een bijzondere zege die ik boek in dit regenboogtricot', zo vertelt ze bij de ploegenpresentatie aan Cycling Online.

Mogelijk keert Van der Breggen terug in de Giro Rosa, die ze dit jaar nog oversloeg vanwege haar focus op het WK. Verder rekent ze ook vooral op de ploeg, die in de breedte sterker is geworden. Van druk is geen sprake meer. 'Natuurlijk ben je blij dat de media meer aandacht besteed aan vrouwenwielrennen, maar die focus op mijn grote kans én de verhalen over de concurrentie binnen de ploeg zorgden er wel voor dat de druk heel hoog was. Ik was blij dat ik daar vanaf was en dan ook nog op de meest positieve manier: door de wereldtitel te behalen.' (foto: Sporza)

Cycology boxershorts voor fietsfanaten

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven