Like ons!
Spratt declasseert concurrentie op Menglers Hill in Women's Tour Down Under

Vrouwen

Spratt declasseert concurrentie op Menglers Hill in Women's Tour Down Under

Amanda Spratt heeft de tweede etappe in de Santos Women's Tour Down Under gewonnen. De renster van Mitchelton-Scott was op de aankomst bergop veel te sterk voor al haar concurrenten. Spratt nam logischerwijs ook de leiderstrui over.

Over een rit van slechts 116 kilometer duurde het even voordat er rensters de ruimte kregen om weg te rijden. Deborah Paine en Rebecca Wiasak van respectievelijk de nationale teams van Nieuw-Zeeland en Australië slaagden er op tachtig kilometer van de meet dan toch in. Het tempo lag verschroeiend hoog, net als de temperatuur.

Toch kregen Paine en Wiasak het voor elkaar om dik twee minuten voorsprong bij elkaar te fietsen. Het peloton hield controle en volgde ook na de eerste klim van de dag op nog 2.34 van de twee leiders. Op vijftig kilometer van de meet werd hier langzaamaan wat vanaf gesnoept en onder aanvoering van Trek-Segafredo werd het gat snel kleiner. Mitchelton-Scott deed de rest.

Het peloton was op zeven kilometer van het einde weer bijeen en dus konden de klassementsrensters zich zorgeloos voorbereiden op wat komen ging. De Menglers Hill was in aantocht en door het hoge tempo vooraan bleven er nog slechts veertig dames over, terwijl de echte klim nog moest beginnen.

Op de klim bleven er dertien rensters over en van hen was Lucy Kennedy namens Mitchelton-Scott de eerste die aanviel. Ze kreeg kopvrouw Amanda Spratt niet veel later achter zich aan, waardoor Kennedy als springplank kon dienen. Spratt ging solo verder en maakte het karwei prachtig af. Kennedy zorgde voor de 1-2 voor Mitchelton-Scott, Kristabel Doebel-Hickok werd derde.

Uitslag etappe 2 Women's Tour Down Under

1. Amanda Spratt
2. Lucy Kennedy +0.39
3. Kristabel Doebel-Hickok +0.45
4. Rachel Neylan +0.50
5. Jaime Gunning +0.53
6. Alison Jackson +1.01
7. Ashleigh Moolman +1.10
8. Lauren Stephens ''
9. Taryn Heather +1.13
10. Emily Roper +1.16

Klassement na etappe 2 Women's Tour Down Under

1. Amanda Spratt
2. Lucy Kennedy +0.43
3. Kristabel Doebel-Hickok +0.51
4. Rachel Neylan +1.00
5. Jaime Gunning +1.03
6. Alison Jackson +1.11
7. Ashleigh Moolman +1.20
8. Lauren Stephens ''
9. Taryn Heather +1.23
10. Emily Roper +1.46

(foto: social media Spratt)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven