Like ons!
'Annemiek is een freak' en klimt in Omloop bijna net zo snel als de mannen

Vrouwen

'Annemiek is een freak' en klimt in Omloop bijna net zo snel als de mannen

Wie zaterdag met een schuin oog de livestream van Proximus volgde en daarmee Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen zag, viel het meteen op: Annemiek van Vleuten was in haar eerste koers na haar zware knieblessure alweer dik in orde. Ze sleurde op kop, reed gaatjes dicht en werd gewoon nog vierde. Voor Het Nieuwsblad reden om een paar vergelijkingen te maken aan de hand van Strava.

Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met koerssituatie, vorm van de dag en mate van eerder geleverde inspanning, maar opvallend om te zien is dat de vrouwen niet gek veel trager verschillende belangrijke heuvels in de Omloop op rijden dan de mannen. Sterker nog: de topvrouwen zijn vaak een stuk sneller dan een groot deel van het mannenpeloton.

Op de Molenberg was Danny van Poppel als eerste boven in een tijd van 1.01. Mannen als Wout van Aert en Yves Lampaert volgden op een tel. De snelste vrouw was Hannah Barnes in een tijd van 1.11, slechts tien seconden trager dan Van Poppel. Van Vleuten zat met haar 1.14 ook bij de voorsten en die tijd is even snel als die van onder meer Niki Terpstra en haar ploeggenoot Luke Durbridge. ‘Annemiek is een freak’, zegt deze dan ook.

Van Vleuten en Van Dijk sneller dan Valgren op Kapelmuur

Op de Wolvenberg zijn de verschillen nóg kleiner. Xandro Meurisse was daar de rapste met 1.29. Van Vleuten was daar de snelste vrouw met een tijd van 1.32, slechts één seconde trager dan bijvoorbeeld Michael Valgren. De Muur van Geraardsbergen zorgde wel voor grotere verschillen. Ook daar was Van Vleuten met 3.33 de snelste vrouw, maar moest ze toch een halve minuut toegeven op Greg Van Avermaet, die Alexey Lutsenko, Oliver Naesen, Niki Terpstra en Philippe Gilbert enkele seconden voor bleef. Leuk detail: zowel Van Vleuten als Ellen van Dijk waren op de Kapelmuur wel sneller dan Valgren. (Foto: Instagram Van Vleuten)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven