UCI maakt startplekken Olympische Spelen bekend; Nederland goed vertegenwoordigd Olympische Spelen 2020

UCI maakt startplekken Olympische Spelen bekend; Nederland goed vertegenwoordigd

Door Marijn van den Berge 18 november 2019 | 14:42


De UCI heeft een lijst met deelnemende landen en hun aantal startplekken voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio bekendgemaakt. Nederland behoort bij de mannen en de vrouwen tot de landen die de meeste pionnen in mag zetten.

Aan de wegwedstrijd bij de heren doen 130 renners mee en daarvan zullen er vijf Nederlands zijn. Ook België, Colombia, Frankrijk en Italië zullen met dat aantal afreizen. Het voordeel voor Italië en België is echter dat ze met twee mannen mogen starten in de tijdrit, die veertig deelnemers kent. Nederland heeft daar slechts één troef, naar alle waarschijnlijkheid Tom Dumoulin. In totaal zijn er tien landen met meer dan één startpositie in de race tegen de klok.

De vrouwen hebben een klein peloton met slechts 67 rensters, waarvan er vier uit Nederland komen. Ook Australië, Duitsland, Italië en de Verenigde Staten komen met dat aantal. Australië, Duitsland, de VS én Nederland hebben ook twee startplaatsen te pakken in de tijdrit, die 25 deelneemsters kent. Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten zijn de logische namen op de tijdritfiets. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws