Van der Poel gebruikt Olympische Spelen als excuus om te kunnen mountainbiken Olympische Spelen 2020

Van der Poel gebruikt Olympische Spelen als excuus om te kunnen mountainbiken

Door Lex Kersten 09 december 2019 | 08:45


Mathieu van der Poel geeft aan dat goud winnen op de Olympische Spelen voor hem niet de reden was om te gaan mountainbiken. Ondanks zijn successen op de weg en in het veld, doet hij een verrassende mededeling: ‘Het liefst rijd ik op mijn mountainbike. Eigenlijk waren de Spelen daarom gewoon het excuus om te kunnen gaan mountainbiken.’ 

Vier jaar geleden probeerde hij al mee te doen in Rio, maar gooiden knieproblemen roet in het eten. Dit jaar wist hij zich bij de eerste wereldbekerwedstrijd al te verzekeren voor deelname in Tokio en hij kijkt er naar uit om mee te doen. ‘Ook voor mij zijn de Olympische Spelen iets magisch, begrijp me niet verkeerd. Maar goud winnen was niet dé reden waarom ik naar Rio wilde. Als je naast het veld en de weg er iets bij wil doen, moet je dat naar de mensen om je heen kunnen verantwoorden. De Spelen waren wat dat betreft een goede reden’, zo laat hij weten in gesprek met BN DeStem.

Toch is hij nog niet bezig met de Olympische Spelen in Tokio, waar de mountainbikewedstrijd op 27 juli verreden zal worden. ‘Vier jaar toeleven naar die ene dag, ik zou het niet kunnen. Wat dat betreft ben ik blij dat ik wielrenner ben.’ Hij richt zich daarom nu nog op de andere disciplines: ‘Eerst dit crossseizoen afmaken, dan de voorjaarskoersen en pas daarna komt de focus op het mountainbiken te liggen.’ Ook daarin heeft hij nog plannen voordat de Spelen beginnen: ‘Eerst wil ik wereldkampioen worden op de mountainbike, daarna komen de Spelen.’ (Foto: Proshots) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws