Luxeprobleem België voor Olympische Spelen: 'Van Avermaet normaliter mee' Olympische Spelen 2020

Luxeprobleem België voor Olympische Spelen: 'Van Avermaet normaliter mee'

Door Tom van der Salm 13 december 2019 | 15:15


Niet alleen op de tijdrit, maar ook voor de wegrace op de Olympische Spelen kampt de bondscoach van België, Rik Verbrugghe, met een luxeprobleem. Twee plaatsen gaan al naar de tijdritmannen, en daar komt naar alle waarschijnlijkheid regerend kampioen Greg Van Avermaet bij. Blijft over: slechts twee plaatsjes. 

Remco Evenepoel was door zijn Europese titel op de tijdrit al zeker van een plek en krijgt in de race tegen de klok het gezelschap van in ieder geval iemand uit het rijtje Victor Campenaerts, Yves Lampaert, Wout van Aert, Thomas De Gendt en Laurens De Plus. 'Die keuze wordt lastig, ook omdat er geen grote kampioenschappen meer zijn voor de Olympische Spelen. Iedereen begint weer vanaf nul', gaf de Belgische wielerbond al eerder aan. Deelname aan de tijdrit betekent automatisch ook deelname aan de wegrace.

In de wegrace mag België met vijf deelnemers op komen draven, waarvan Van Avermaet er in ieder geval één lijkt te worden. Tegenover Het Nieuwsblad zegt Verbrugghe daarover: 'Hij heeft in Rio bewezen wat hij kan op een zwaar parcours. Daarnaast is Greg iemand die altijd in topvorm uit de Tour komt, dat speelt ook mee.' De wegrit in Tokio wordt amper zes dagen na het einde van La Grande Boucle betwist.

Meerdere kapers op de kust

Voor de overige twee plaatsen komen meerdere mannen in aanmerking. De eerder genoemde tijdritkeuzes kunnen ook nog azen op de koers in lijn, terwijl België daarnaast ook nog de keuze heeft uit renners als Tiesj Benoot, Tim Wellens, Dylan Teuns, Philippe Gilbert en Oliver Naesen. Een lastige opgave voor Verbrugghe om hieruit een selectie te maken. 'Ik had het wel verwacht, elke sporter met ambitie wil een keer naar de Spelen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws