Mollema baalt van planning Olympische Spelen: 'Snap daar niets van' Olympische Spelen 2020

Mollema baalt van planning Olympische Spelen: 'Snap daar niets van'

Door Jannick van der Hooft 06 januari 2020 | 15:24


Bauke Mollema heeft na zijn succesvolle optreden in eendagswedstrijden in 2019 zijn zinnen gezet op de Olympische Spelen. In een interview met CyclingNews gaat de Nederlander in op zijn ambities voor het toernooi in Tokio.

'Voor mij is een gouden medaille op de Spelen belangrijker dan de regenboogtrui op het wereldkampioenschap', vertelt Mollema. 'Ik keek al naar de Olympische Spelen toen ik nog maar een klein jongetje was.' Maar voordat een reis naar Tokio op het programma staat, moet de renner van Trek-Segafredo de Tour rijden: 'Ik snap er echt niets van dat het zo dicht op elkaar gepland staat. Heeft de UCI daar niets over te zeggen? Heel vervelend is het.'

Mollema zeker van zichzelf: 'Denk dat ik dat afgedwongen heb'

Veel renners kampen met hetzelfde probleem, dus legt Mollema zich neer bij zijn lot: 'Er zit niets andes op dan direct vanuit Parijs naar Tokio te gaan.' Daarbij laat hij doorschemeren eigenlijk wel te verwachten dat hij 'gewoon' bij de Nederlandse selectie hoort, ongeacht het schaarse aantal vrije plekjes: 'Ik denk dat ik dat vorig jaar wel heb afgedwongen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws