Evenepoel in de ban van Olympisch vuur: ‘De Spelen zijn iets magisch' Olympische Spelen 2020

Evenepoel in de ban van Olympisch vuur: ‘De Spelen zijn iets magisch'

Door Wilbert van der Velde 07 januari 2020 | 17:40


Het Belgische toptalent Remco Evenepoel wil volgend jaar schitteren in de Olympische Spelen, vertelt hij in het magazine Belgian Cycling. Waar de Olympische Spelen voor de meeste sporten het hoogst haalbare zijn, ligt dat in het wielrennen met de Tour de France en de regenboogtrui vaak toch net wat anders. Voor de Belgische sportman van het jaar echter niet: ‘De Olympische Spelen zijn iets magisch.’

Dit jaar wil Evenepoel graag scoren in de klassiekers, zoals Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Er is echter één evenement waar hij zich de hele winter het snot voor ogen werkt en dat zijn de Olympische Spelen. ‘Absoluut. Als je de kans krijgt om naar Tokyo te gaan, en je weet dat er een behoorlijk zwaar parcours wacht – in de chronoproef én in de wegrit – dat je in principe hoort te liggen, waarom zou je er dan niet voor de volle honderd procent voor gaan? Je weet maar nooit…’, aldus de Europese kampioen tijdrijden.

Met zijn achtergrond als tijdrijder lijkt de Olympische-tijdrit ook het meest voor de hand liggende doel voor Evenepoel. Daarentegen liet hij met de winst in de Clásica San Sebastian zien dat een potentiele topprestatie in de wegrit ook verre van onrealistisch is. De jonge Belg wil dan ook niets uitsluiten en neemt het zoals het komt. ‘Ik leef gewoon van dag tot dag, daar in Japan. Scoor ik in de wegrit? Fantastisch! Valt het tegen? Jammer! Maar in beide gevallen gaat de knop meteen om en focus ik me op de tijdrit.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws