Verbrugghe: ‘Tweede kandidaat olympische tijdrit moet meedoen om podium’ Olympische Spelen 2020

Verbrugghe: ‘Tweede kandidaat olympische tijdrit moet meedoen om podium’

Door Wilbert van der Velde 31 januari 2020 | 17:31


In België is de keuze om de tweede plek, naast Remco Evenepoel, in de olympische-tijdrit selectie een lastige, waarbij het vooral om Victor Campenaerts en Wout van Aert draait. De twee zullen allebei flink moeten presteren, want als ze niet het niveau halen om mee te doen voor het podium dan gaat de plek naar een renner die van waarde kan zijn in de wegrit, is de Belgische bondscoach Rik Verbrugghe in gesprek met DirectVelo duidelijk.

Dat achter de tweede plaats in de selectie voor de olympische-tijdrit nog een vraagteken hangt is vooral voor Campenaerts een domper. De Belg streed tijdens het WK-tijdrijden in 2019 namelijk mee om minimaal een top-8 klassering, die hem automatisch olympische kwalificatie zou opleveren. Een valpartij en materiaalpech weerhielden hem daar echter van. Volgens Verbrugghe moet Campenaerts dan ook iets voorzichtiger worden op bepaalde punten. ‘Ik heb veel bewondering voor zijn inspanningen, maar soms neemt hij teveel risico's met zijn apparatuur en in de bochten. Dit kostte hem directe kwalificatie. Nu zal hij moeten laten zien dat hij goed genoeg is voor het podium.’

Waar de ene Belg dus iets voorzichtiger moet zijn, is het bij Van Aert nog maar de vraag of hij zijn tijdritprestaties van 2019 kan evenaren, waar overtreffen mogelijk nodig zal zijn voor een olympische selectie. Bovendien concentreert Van Aert zich met de klassiekers en sprints ook op andere onderdelen, terwijl Campernaerts al zijn ziel en zaligheid in het tijdrijden legt. Toch ziet Verbrugghe nog kansen voor de renner van Jumbo-Visma. ‘Als hij het niveau bereikt waarmee hij de tijdrit van het Critérium du Dauphiné won, heeft hij een grote kans om naar de Olympische Spelen te gaan.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws