Voeckler eist resultaten in Tokio en op WK: 'Bardet is onze luxe joker' Olympische Spelen 2020

Voeckler eist resultaten in Tokio en op WK: 'Bardet is onze luxe joker'

Door Bram van der Ploeg 21 februari 2020 | 19:00


Thomas Voeckler draait er niet omheen; de bondscoach van de Franse nationale selectie wil in 2020 een grote prijs pakken. Na een mislukt EK en WK in 2019 heeft hij met drie kopmannen de blik gericht op de Olympische Spelen en het WK.

In L'Equipe geeft Voeckler toe dat hij nog steeds baalt van het afgelopen seizoen. 'Ik ben er niet om de balans te verdedigen, maar om de jongens te laten fietsen zoals ik dat zelf deed. Dat wil zeggen dat we willen winnen als de kans er ligt en we hebben er dit jaar de middelen voor. Dat was ook al zo in 2019, dus ik was teleurgesteld. Tegelijkertijd kijken we al vooruit naar 2020, met twee grote afspraken in Tokio en Zwitserland. 

Voeckler: 'Bardet heeft psychologisch voordeel'

Frankrijk heeft drie kaarten om te spelen op de beide klimparcours, met Thibaut Pinot, Romain Bardet en Julian Alaphilippe, maar Bardet lijkt een speciale rol te krijgen. 'Met slechts vijf plaatsen in de selectie waren de keuzes snel gemaakt. Ik wil graag één luxe joker, een klimmer die niet de vermoeidheid van de Tour de France in zijn benen heeft. Toen ik hoorde dat Romain Bardet de Tour niet zou doen, had ik die joker binnen. Hij kan zich aanpassen aan de specifieke omstandigheden door twee weken van tevoren naar Japan te trekken. Psychologisch gezien is hij in het voordeel ten opzichte van onze rivalen.'

Bij Pinot en Alaphilippe wordt het afwachten hoe zij uit de Tour komen, vervolgt Voeckler. 'Het is een risico om na drie weken koers binnen zes dagen te starten op de Spelen. Het kan heel goed gaan zodat we alles verpletteren, zoals Alaphilippe in de Clasica San Sebastian in 2018. Of de renners zijn uitgewoond, zoals Julian op het WK van vorig jaar. Het is een lange reis naar Japan, maar de Tourorganisatie heeft mij verzekerd dat de aankomsttijd in Parijs minder laat zal zijn, zodat iedereen rond midddernacht in het vliegtuig kan zitten naar Tokio.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws