[Update] De Gendt wint slag, maar niet de oorlog: 'Victor pakt tweede ticket' Olympische Spelen 2020

[Update] De Gendt wint slag, maar niet de oorlog: 'Victor pakt tweede ticket'

Door Bram van der Ploeg 12 maart 2020 | 10:16


(11 maart 2020) Victor Campenaerts en Thomas De Gendt hebben woensdag een goede kans in Parijs-Nice om hun visitekaartje af te geven. In een korte tijdrit hopen de twee Belgen op goede benen, met het oog op het tweede ticket voor Tokio.

Belgisch bondscoach Rik Verbrugghe heeft na Remco Evenepoel nog één ticket te vergeven voor de Olympische tijdrit in Japan, later dit jaar. Campenaerts wil dolgraag laten zien dat hij erbij moet zijn. 'Ik denk niet aan een olympisch ticket nu. Als ik optimaal presteer, zal ik wel een olympisch ticket krijgen. Het is aan bondscoach Verbrugghe om de juiste keuze te maken. Als ik niet naar Tokio ga, gaat er een andere medaillekandidaat. We hebben hoe dan ook al één kandidaat voor een olympische medaille. Als Rik Verbrugghe in Tokio geen twee mannen op het podium heeft, heeft hij een slechte selectie gemaakt', zo stelt Campenaerts in Het Laatste Nieuws.

In dezelfde krant komt ook De Gendt aan het woord. De renner van Lotto Soudal heeft misschien een voordeel, omdat hij in Tokio ook in de wegwedstrijd van waarde zou kunnen zijn. 'De kans dat ik ga is heel klein, wat niet wil zeggen dat ik niet op een ticket hoop.' Ook Yves Lampaert, Laurens De Plus en Wout van Aert zitten nog te hopen op een Olympisch ticket. Zelfs Dylan Teuns kan in goede vorm een goede tijdrit rijden.

Toch lijkt Verbrugghe zelf wel een voorkeur te hebben. Van Aert is volgens hem een 'speciaal geval'. 'Ik heb het daar met hem al over gehad. Belangrijk voor mij is de vraag of hij in de klassiekers opnieuw kan aanknopen met zijn beste niveau. Lukt dat, dan heb ik er alle vertrouwen in dat dat ook in het tijdrijden zo zal zijn. Hoe dan ook krijg ik van alle gegadigden de files van hun beste prestaties, waardoor ik bijvoorbeeld wattages kan vergelijken. Ook dát biedt me een houvast.'

Update - 12 maart 2020 (10.05 uur): De Gendt wijst nog steeds naar Campenaerts

Thomas De Gendt legde Victor Campenaerts erop in de tijdrit van woensdag in Parijs-Nice, maar de Belg denkt niet dat hij daarmee een streepje heeft verdiend bij bondscoach Rik Verbrugghe. 'Ach, dit is goed om Victor een beetje nerveus te maken. Het kan hem alleen maar extra motiveren. Volgens mij pakt híj gewoon dat tweede ticket. Zeker als hij in mei de lange tijdrit van de Giro wint. Neem Campenaerts mee voor de tijdrit en mij voor de wegrit.' 

Campenaerts zelf is in Het Laatste Nieuws nuchter: 'Die selectie zal zeker niet vandaag worden gemaakt, tenzij de bondscoach er plots anders over zou denken. Grappig dat jullie er steeds op terugkomen, maar ik heb zelf nog geen moment aan Tokio gedacht.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws