Als Olympische Spelen doorgaan is Mollema er bij, óók bij besmettingsgevaar Olympische Spelen 2020

Als Olympische Spelen doorgaan is Mollema er bij, óók bij besmettingsgevaar

Door Ward Hilhorst 21 maart 2020 | 10:35


Het AD heeft een groep sporters geïnterviewd over de Olympische Spelen. Of die doorgaan, is vanzelfsprekend op dit moment onduidelijk. Een van de mensen die zeer uitkijkt naar de Spelen is Bauke Mollema. Voor hem staat Tokio bovenaan de lijst met doelen. 

De renner van Trek-Segafredo kan zich thuis aardig voorbereiden, maar ziet wel in dat het feit dat alle landen met verschillende situaties kampen nogal een verschil in voorbereiding kan opleveren. 'Hoe dichter bij de Spelen we komen, hoe meer dat verschil zich zal laten voelen.' Waar we in Nederland bijvoorbeeld nog buiten mogen fietsen, is dat in sommige landen niet meer het geval.

Hoe graag Mollema ook zou rijden op de Spelen, het plaatsvinden daarvan is nog allerminst zeker. 'Over een maand moet het virus in Japan onder controle zijn. Lukt dat niet, gaat het niet door', zo luidt zijn eigen voorspelling. Gaat het wel door, dan is Mollema er bij, ook als er nog besmettingsgevaar is. 'De Spelen zijn gewoon heel bijzonder, daar wil je als sporter zijn.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws