[Update] KNWU blij met groeiende vraag om uitstel Olympische Spelen Olympische Spelen 2020

[Update] KNWU blij met groeiende vraag om uitstel Olympische Spelen

Door Wilbert van der Velde 22 maart 2020 | 17:06


(22 maart 2020) De Olympische Spelen staan op de tocht, zo veel is duidelijk. Maar waar veel sporters, onder andere Bauke Mollema, nog veel hoop hebben dat het doorgaat, maakt Marcel Wintels, voorzitter van de KNWU, zich zorgen. Dat vertelt hij ANP.

Hoe het virus zich ontwikkeld heeft ten tijde van de Spelen in Tokio is natuurlijk nog onduidelijk, maar Wintels gaat het voornamelijk om de voorbereiding. 'In de huidige omstandigheden achten wij het onverstandig en bijna onverantwoord. Atleten en begeleiders blijven zich nu onder moeilijke en ongezonde omstandigheden voorbereiden op de Spelen.'

Om die reden is de KNWU, net als veel andere sportbonden, voor uitstel van de Spelen. 'Wij begeleiden onze topsporters graag verantwoord op weg naar het olympisch doel. Nu dat niet kan besluiten wij met pijn in het hart dat doorgaan van of deelname aan de Spelen in juli 2020 niet verantwoord is.' Wintels hoopt dat de NOC*NSF snel, in overleg met sportbonden, met een standpunt komt. 

Update - 22 maart 2020 (17.05): KNWU blij met groeiende vraag om uitstel Olympische Spelen

De Nederlandse wielerbond, KNWU, is blij dat steeds meer bonden zich uitspreken voor het uitstellen van de Olympische Spelen. Zaterdag deed de KNWU een oproep om het sportevenement uit te stellen vanwege het coronavirus. Later sloten onder andere de internationale atletenvereniging en de Amerikaanse zwembond zich bij dat standpunt aan.

Waar de KNWU stellig is in het uitstellen van de Spelen, is het Nationaal Olympisch Comité (NOC*NSF) dat nog niet. Het NOC*NSF liet zondagochtend in een brief naar het Internationaal Olympisch Comité weten dat de Olympische Spelen alleen moeten doorgaan als het coronavirus wereldwijd voldoende onder controle is. Toch voelt KNWU-voorzitter Marcel Wintels zich gesteund.

'Wij zien in de brief van NOC*NSF dat zij, net als de KNWU, aandringen op snelle duidelijkheid’, begint Wintels in De Telegraaf. ‘Aan voorwaarden van gelijke sportomstandigheden en gezondheidsgaranties kan nu immers slecht worden voldaan. Impliciet is dit dezelfde boodschap die wij als KNWU expliciet hebben uitgedragen: haal sporters zo snel mogelijk uit deze oneerlijke, onveilige en onzekere omstandigheden.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws