Vierjarenplan Van der Poel loopt in de soep: 'Mentaal niet makkelijk' Olympische Spelen 2020

Vierjarenplan Van der Poel loopt in de soep: 'Mentaal niet makkelijk'

Door Jannick van der Hooft 25 maart 2020 | 09:00


Mathieu van der Poel blijft met een rotgevoel achter nu de Olympische Spelen van 2020 niet op de geplande datum gehouden worden. 'Het is erg jammer dat ze zijn uitgesteld, maar ik begrijp de beslissing wel', zo vertelt hij in een officieel persbericht.

Tokio stond al voor een lange tijd met rood omcirkeld in de agenda van Van der Poel. Na vier jaar intensieve voorbereiding valt dat plan in het water: 'Het is mentaal niet gemakkelijk, maar dat is voor iedereen wel het geval die op lange termijn heeft toegewerkt naar een doel in deze moeilijke periode.'

Van der Poel: 'Dat ik voorlopig blijf mountainbiken, is wel zeker'

Door de afgelasting zal er een lange periode voor Van der Poel aanbreken zonder duidelijk doel of plan. 'Ik blijf voorlopig bezig en ik hoop bijvoorbeeld wel dat het WK mountainbiken doorgaat zoals voorzien.' Voor zijn ambities in die discipline heeft het in ieder geval geen enkel gevolg. 'Enig nadeel is dat ik dan misschien zou moeten kiezen tussen de Olympische Spelen en een grote ronde. Maar dat ik voorlopig blijf mountainbiken, is wel zeker. De rest zien we later wel.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws