Dumoulin en Roglic blij met duidelijkheid, Van Aert zelfs opvallend opgewekt Olympische Spelen 2020

Dumoulin en Roglic blij met duidelijkheid, Van Aert zelfs opvallend opgewekt

Door Bram van der Ploeg 25 maart 2020 | 10:00


Tom Dumoulin en Wout van Aert hebben allebei redelijk tot zeer tevreden gereageerd op het feit dat de Olympische Spelen in 2020 worden uitgesteld door het coronavirus. Beide kopmannen van Team Jumbo-Visma zijn blij dat de keuze al zo snel gemaakt is. 'Ik ben niet al te teleurgesteld. Hopelijk komen er nog andere doelen dit jaar', zegt Van Aert.

Het IOC besloot samen met organisator Japan dat de Spelen naar 2021 gaan en dat terwijl het nog maart is. 'Begrijpelijk dat de Spelen worden uitgesteld en in ieder geval fijn dat er in dit stadium al een knoop is doorgehakt. Dat geeft wel duidelijkheid. Heel jammer voor mij en voor vele andere sporters, maar ik neem aan en ik hoop dat van uitstel geen afstel komt en dat we ons mogen verheugen op de Spelen in het volgende jaar. Op dit moment zijn er ergere en belangrijkere dingen in de wereld dan sport', aldus Dumoulin.

Van Aert: 'Iedereen krijgt kans zich goed voor te bereiden'

Van Aert ziet zelfs voordelen van het uitstellen van de Spelen. 'Voor mij persoonlijk vergroot het mijn kans op een selectie, omdat ik meer mogelijkheden krijg om me te tonen', zo klinkt het. Toch is vooral het sportieve argument belangrijk voor Van Aert. 'Op deze manier krijgt iedereen de kans om zich goed voor te bereiden. Dat zou dit jaar zeker niet het geval geweest zijn. Nu dit verstandig besluit gemaakt is, krijgen de verschillende sporten ook de kans om hun kalender te hervormen. In het wielrennen verschaft dat de ruimte om koersen in te halen of om, ik zeg maar iets, de Tour eventueel te verschuiven.'

Ook Primoz Roglic heeft kort gereageerd op de beslissing om de Spelen uit te stellen. De Sloveen is altijd kort van stof, maar de boodschap is helder: 'Ik vind het een slimme beslissing gezien de situatie waar de wereld zich momenteel in bevindt. Gezondheid gaat altijd boven sport.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws