Gaan Wild en Van der Breggen toch nog jaartje door? 'Ging uit van pensioen' Olympische Spelen 2020

Gaan Wild en Van der Breggen toch nog jaartje door? 'Ging uit van pensioen'

Door Bram van der Ploeg 25 maart 2020 | 08:45


Kirsten Wild wilde dit jaar nog één keer schitteren op de baan in Tokio, alvorens ze na de Olympische Spelen een punt zou zetten achter haar imposante carrière. Nu de Spelen met een jaar worden uitgesteld, zit Wild plots met de vraag: doorgaan of niet?

De 37-jarige Wild is nog steeds absolute wereldtop in het baanwielrennen, maar als ze nog een gouden plak wil toevoegen, moet ze nog een heel jaar wachten. Ze snapt de beslissing, maar: 'Voor sporters zijn de Olympische Spelen wel het doel waar we al jarenlang mee bezig zijn. Als dan zo'n beslissing wordt genomen, komt dat toch wel even binnen', zo vertelt ze in De Stentor.

Wild moet mentaal schakelen. 'Ik moet het eerst maar eens laten bezinken. Ik ga nu nog geen uitspraken doen over wel of niet doorgaan, ik moet eerst dit een plekje geven. Ik was er nu heel erg klaar voor en ben natuurlijk niet de allerjongste meer. Als je 23 bent, kun je makkelijk zeggen dat je er volgend jaar wel weer bij bent. Ik ging er toch echt wel vanuit dat ik na de eerste week van augustus dit jaar met pensioen zou gaan. Fietsen is overigens geen straf, hoor. Ik heb er nog heel veel plezier in en dit is wat ik het liefste doe. Maar het zal de juiste mindset vergen om nog een jaar door te gaan.' 

Gaat Van der Breggen door met fietsen?

Ook Anna van der Breggen moet mogelijk andere plannen maken. De regerend Olympisch kampioene op de weg is nog maar 29 jaar, maar ze heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze niet nog jaren doorgaat. 'Of ik nu ook een jaar langer door fiets? Poeh, dat is een goede vraag. De Olympische Spelen zijn wel het doel waar ik me nog helemaal op wilde richten, dus dat zou goed kunnen. Maar het heeft nu niet echt prioriteit om dat soort beslissingen te nemen, eerst moeten we maar weer eens gaan koersen en dan komen ook dergelijke zaken weer op de voorgrond terecht', zegt ook zij in De Stentor. (foto: Proshots, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws