IOC: Gekwalificeerde atleten behouden ticket, over maand nieuwe datum Olympische Spelen 2020

IOC: Gekwalificeerde atleten behouden ticket, over maand nieuwe datum

Door Bram van der Ploeg 26 maart 2020 | 09:48


Volgens IOC-lid Nicole Hoevertsz komt er een nieuw kwalificatietoernooi om de overige plekken voor de Olympische Spelen te vervullen. 'Misschien worden er nog extra kwalificatieplekken toegevoegd. Daar moeten we nog naar kijken', zegt Hoevertsz tegenover de NOS.

Atleten die al een kwalificatieticket op zak hebben, behouden hun ticket. 'We hebben afgesproken dat de atleten die zich al gekwalificeerd hebben, gerespecteerd worden. Dat blijft staan', zegt Hoevertsz. Dat betekent onder meer goed nieuws voor iemand als Remco Evenepoel, die bij het EK tijdrijden in 2019 een Olympisch ticket voor Tokio bemachtigde.

Wanneer de Olympische Spelen precies plaats zullen vinden weet niemand. Volgende week gaat het IOC kijken wat een goede optie zal zijn. 'Al die kalenders moeten gesynchroniseerd worden en daar moet dan een datum uit voortvloeien die het minst slecht is voor iedereen.'

'IOC denkt aan Spelen in juli en augustus'

De IOC geeft aan dat er over vier weken een beslissing wordt genomen over de nieuwe data, maar volgens Japanse media komt het evenement waarschijnlijk uit op juli en augustus 2021. Dit zou precies tussen Wimbledon en de US Open vallen op tennisgebied. Het WK Atletiek in augustus heeft al aangegeven dat het wel een jaar wil uitstellen om ruimte te maken voor Tokio, meldt het Algemeen Dagblad. (foto: Sirotti 2016)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws