Datum Olympische Spelen brengt Dumoulin en Jumbo-Visma in lastig dilemma Olympische Spelen 2020

Datum Olympische Spelen brengt Dumoulin en Jumbo-Visma in lastig dilemma

Door Wilbert van der Velde 01 april 2020 | 08:00


Merijn Zeeman vreest dat de nieuwe datum voor de Olympische Spelen van Tokio 2021 tot lastige keuzes zal leiden voor wielrenners tussen de Tour de France en de Spelen. Waar Greg Van Avermaet dinsdag hoopte op een vervroeging van de Tour, is de sportief directeur van Jumbo-Visma daar tegenover De Telegraaf een stuk minder zeker van.

Er moet namelijk ook rekening worden gehouden met de start in Denemarken en een eventuele verschuiving van de Tour zal ook weer financiële en organisatorische problemen opleveren. Zeeman ziet een mogelijke oplossing in het plaatsen van de wegonderdelen naar de tweede week van de Spelen. Anders zou het tot de nodige afzeggingen kunnen leiden. ‘De kans is dan groot dat veel grote namen niet in Tokio zullen verschijnen, omdat de Tour hét podium is waar je als wielrenner en ook sponsor wilt zijn.’

Er is dus veel onzekerheid, waarbij er vanzelfsprekend ook meerdere scenario’s op tafel komen te liggen. Eén daarvan bestaat uit het winnen van de Tour van dit jaar, zodat bijvoorbeeld Tom Dumoulin de Tour de France van volgend jaar kan overslaan. ‘We gaan dit jaar met drie man voor de eindwinst. Als het ons lukt om de Tour te winnen, kunnen we met Tom misschien kiezen voor een Giro, zodat hij meer ruimte heeft richting de Spelen.’ Het doorgaan van de Tour de France van dit jaar is alleen nog erg onzeker.

Zeeman: ‘Dat zou historisch zijn’

Jumbo-Visma was een van de ploegen die zich terugtrok voor Parijs-Nice vanwege het coronavirus. Volgens de ploeg had het geen antwoorden gekregen op vragen over hoe de organisatie mogelijke risico’s wilde uitsluiten. Wat betreft de Tour de France zal de ploeg minder snel zo’n beslissing nemen. ‘Het is nu niet aan ons alleen om een statement te maken, we zullen dat met alle wielerploegen als één blok moeten doen.’ Eenheid is echter niet iets waar de wielerwereld in uitblinkt. Het zal volgens Zeeman dan ook een unieke prestatie zijn mocht het lukken. ‘Dat zou historisch zijn, maar het is wel nodig.’ (Foto: Wesley van Bavel / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws