Like ons!
Kerckhoffs kritisch op Sunweb: 'Dumoulin moet zich voor nieuwe aanwinsten sterk maken'

Opinie

Kerckhoffs kritisch op Sunweb: 'Dumoulin moet zich voor nieuwe aanwinsten sterk maken'

Volgens De Telegraaf heeft Tom Dumoulin inmiddels de naam en faam verdiend om een sterke formatie om zich heen te krijgen voor de grote rondes. De Nederlander kon in de Giro rekenen op zijn teamgenoten, maar met een sterkere ploeg had hij ook kunnen winnen.

Journalist Raymond Kerckhoffs wijst naar de verloren etappe met de Finestre, waarin Chris Froome de macht greep. Dumoulin spartelde in de achtervolging, net als in 2015. 'Voor de tweede keer vindt hij in een grote ronde zijn Waterloo in een vallei. In de Vuelta a España van 2015 verloor hij in de laatste bergrit naar Cercedilla de rode leiderstrui. Hij kon op de Puerto de la Morcuera niet reageren op een aanval van Fabio Aru, maar naderde in de vallei tot op tien seconden de groep met zijn belager. Vervolgens verzamelde Astana voorin rond kopman Aru een collectief, terwijl Dumoulin spartelend in z’n eentje verzoop.'

Dat mag volgens Kerckhoffs niet meer gebeuren. Dumoulin verloor volgens hem twee keer een grote ronde door een matige ploeg. Team Sunwebs sterkte in de breedte wordt 'pover' genoemd. 'Er moeten de komende jaren naast San Oomen en Wilco Kelderman nog zeker twee à drie zwaargewichten om hem heen worden gezet. Mannen als George Bennett, Patrick Konrad, Sebastien Reichenbach, Emanuel Buchmann en Ben O’Connor zijn allen einde contract. Gezien zijn mogelijkheden om een uniek palmares op te bouwen, moet Dumoulin zich voor nieuwe aanwinsten sterk maken. Want ook buiten de koersdagen win je een grote ronde.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven