Dumoulin mag niet klagen: 'Ploeg waar je als kopman een moord voor zou doen' Opinie

Dumoulin mag niet klagen: 'Ploeg waar je als kopman een moord voor zou doen'

Door Bram van der Ploeg 07 september 2018 | 09:05


Thijs Zonneveld neemt het in een column in het Algemeen Dagblad op voor het transferbeleid van Team Sunweb. Volgens de journalist helpen goede knechten Tom Dumoulin niet per se aan de Tourwinst en is het bovendien belangrijk om gericht aankopen te doen.

Zonneveld hekelt de wielerfans die louter roepen om versterkingen. Bovendien vindt hij het huidige Team Sunweb al ijzersterk. 'In theorie kan Sunweb voor de Tour van 2019 een ploeg opstellen waar je als kopman een moord voor zou doen. Als je Wilco Kelderman, Sam Oomen, Søren Kragh Andersen en Michael Matthews mee krijgt, dan kun je moeilijk klagen over te weinig steun.'

Volgens Zonneveld is het vooral de vraag hoe het seizoen van Kelderman eruit gaat zien, omdat ook hij normaal gesproken voor zijn kans wil gaan in één van de grote rondes. Ook hij heeft dan een goede ploeg nodig. Bovendien heeft Sunweb zo zijn eisen. 'Renners die ooit in verband zijn gebracht met doping worden niet gehaald. Net als Russen, Spanjaarden, Colombianen en renners die zich niet willen committeren aan de zes miljoen protocollen die Sunweb voor elk mogelijk denkbare scenario heeft klaarliggen.' (foto: Team Sunweb)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Ennie Quipere
7 Sep 2018 om 12:10

Dit jaar zou Dumoulin de Giro rijden als kopman, Kelderman de TdF als "rittenkaper" en de Vuelta als kopman, met Dumoulin in een dienende rol. Mede de blessures van Wilco gooide roet in dat programma eten. Oomen is nog niet zo ver dat hij in een grote ronde als kopman kan worden uitgespeeld, hij zal de eerste zijn om dat te erkennen. De TdF is met afstand de belangrijkste koers van het jaar, zeker voor de sponsoren. Wat is er mis om met Dumoulin als kopman- en Kelderman als schaduw kopman te starten, SKY gaat toch wel weer op kop rijden en met Oomen in een dienende rol, heb je bergop niet zoveel meer nodig. Sky imiteren is zinloos en niet haalbaar, spierballen tonen zoals TLJ onlangs in de Vuelta deed is alleen zinvol wanneer je er een vervolg aan geeft en niet wanneer anderen er met de buit vandoor gaan. Ik ben het dus wel eens met Zonneveld, een heel wat evenwichtiger betoog dan van die opdringerige, zelf overschattende Telegraaf "journalist".

Reageer


Meer nieuws