Zonneveld over Dumoulin: 'Met die ene klap won hij heel misschien wel de Tour' Opinie

Zonneveld over Dumoulin: 'Met die ene klap won hij heel misschien wel de Tour'

Door Bram van der Ploeg 17 mei 2019 | 09:58


Thijs Zonneveld denkt dat de Tour de France voor Tom Dumoulin nu pas écht een doel is geworden. De columnist schrijft in het Algemeen Dagblad dat de Nederlander op voorhand helemaal niet zo geloofde in een goede afloop in Parijs.

Pas nu hij uit de Giro d'Italia is gevallen, wordt volgens Zonneveld een klassement in de Tour écht realistisch. 'De Tour was voor Dumoulin een bonus. Alsof je in de snackbar staat te wachten op je frikandel en voor de gein toch maar even een eurootje in de fruitautomaat gooit - je weet maar nooit. Dat klinkt niet zo chique, maar dat is de Tour nu eenmaal ook niet. Niet in de ogen van Dumoulin althans.'

De knop moet om bij de kopman van Team Sunweb en Zonneveld gelooft in zijn kansen. 'Tom Dumoulin is ook een wielrenner. Een heel goede. Eentje die in de afgelopen jaren al heeft laten zien dat hij in staat is om zichzelf als de Baron von Münchhausen uit het moeras te trekken. Ik vermoed dat hij meteen aan juli dacht, op het moment dat hij weer op zijn fiets stapte met een bebloede knie. En anders in de kilometers daarna, toen hij met één been naar de finish in Frascati zwoegde. Met die ene klap verloor hij de Giro. Maar won hij heel misschien wel de Tour.' (foto: Sirotti)

Lees hier de hele column.

LEES OOK: Column: Tour de France-ambities Dumoulin zijn nu even totaal niet relevant

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws