In de Leiderstrui wielerrebus #1: Welke wielrenners zoeken we? (+ Antwoorden) Quizzen & Rebussen

In de Leiderstrui wielerrebus #1: Welke wielrenners zoeken we? (+ Antwoorden)

Door Jeffrey Wiersma 08 november 2019 | 12:00


Wie houdt er nou niet van een rebus? Op allerlei mogelijke manieren proberen achter een hint te komen en er een persoon aan te koppelen of het hoofd breken op wat een plaatje nou eigenlijk betekent. Of in dit geval een wielrenner, voor de koersfanaat dubbel zo leuk! Aan u de taak om in de comments antwoord te geven op de vraag: Welke wielrenners zoeken we?

1.

2.  

Het antwoord:

Zo'n 24 uur na publicatie van deze rebus updaten we het artikel met het antwoord. Let dus op dat de antwoorden hieronder staan, als je de rebussen na dit moment speelt!

Antwoord rebus 1:

De sinds afgelopen zomer één-na-laatste Nederlandse gele truidrager zochten we in de rebus van gisteren. Erik Breukink droeg één hele dag het geel en heeft 30 jaar gewacht op een opvolger. Hij won vier Touretappes, behaalde met een derde plaats het podium in Parijs en wist het jongerenklassement te winnen. De Breuk, zoals zijn bijnaam luidt, was een tijdritspecialist en ronderenner en won in 1990 bijna de Tour de France. De op dat moment nog onbekende renner Claudio Chiappucci kreeg samen met wat anderen een voorgift van tien minuten na een ontsnapping in het begin van de Tour. Toen de bergen kwamen bleek de kleine Italiaan meer dan behoorlijk te kunnen klimmen en hij verloor steeds maar een stukje van zijn voorsprong.

Na de door hemzelf gewonnen klimtijdrit stond Breukink tweede op nog maar minder dan twee minuten van Chiappucci, maar de carrière van de Breuk tekent zich door ook altijd één slechte dag te hebben en die kwam uitgerekend op de dag dat de Tourmalet beklommen moest worden. Doordat hij op die monsterbeklimming ook nog eens versnellingsproblemen had en meerdere keren van fiets moest wisselen verloor hij ruim vier minuten op Indurain, Delgado, Lemond en Chiappucci. Erkent tijdrijder Breukink won nog wel de tijdrit later in de Tour maar kwam uiteindelijk 2.29 minuten te kort op Lemond en 13 seconden op de verrassende Chiappucci.

Antwoord rebus 2:

De renner die we zochten was natuurlijk 'Monsieur Pipi' Charly Gaul. De Luxemburger verspeelde de eindwinst in de Giro in 1957 door een uitgelopen plaspauze. Tom Dumoulin kan zelfs uitgebreid gaan zitten poepen en de Giro nog winnen, dus Tom heeft nog een mooie carrière voor zich. 'De engel van het gebergte' won namelijk onder andere alsnog twee keer de Giro, één keer de Tour, twee keer het bergklassement in de Tour en tien Touretappes.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Jeroen Fidder
7 Nov 2019 om 13:19

Erik Breukink en Charlie Gaul.

Reageer


Meer nieuws