In de Leiderstrui wielerrebus #2: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord) Quizzen & Rebussen

In de Leiderstrui wielerrebus #2: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord)

Door Jeffrey Wiersma 18 november 2019 | 09:47


Wie houdt er nou niet van een rebus? Op allerlei mogelijke manieren proberen achter een hint te komen en er een persoon aan te koppelen of het hoofd breken op wat een plaatje nou eigenlijk betekent. Of in dit geval een wielrenner, voor de koersfanaat dubbel zo leuk! Aan u de taak om in de comments antwoord te geven op de vraag: Welke wielrenner zoeken we?

Het antwoord:

Zo'n 24 uur na publicatie van deze rebus updaten we het artikel met het antwoord. Let dus op dat het antwoord hieronder staat, als je de rebussen na dit moment speelt!

Wie zochten we? Op het eerste plaatje zagen we het logo van Yves Saint Laurent, maar het pijltje wijst naar de L. Op het tweede plaatje zien we een filet mignon. We zochten dus Laurent Fignon, de man die ooit de Tour verloor met een luttele 8 seconden. Dan heb je 3.260 kilometer gereden, heb je nog een kleine 25 kilometer te gaan en heb je een voorsprong van 50 seconden op Greg LeMond. Je staat aan de start van de afsluitende tijdrit en terwijl je een knoop in je paardenstaart legt, zie je Greg LeMond aan de start verschijnen. Je wrijft je brillenglazen nog eens schoon. Zie je dat nou goed? De Amerikaan verschijnt met een triatlonfiets, zo één met een ligstuur en hij heeft zijn haren verstopt onder een aerodynamische helm. 

Hij vertrekt en je begint te twijfelen. Zo hard als je kunt fiets je de laatste kilometers van de Tour de France, een kleine 88 uur heb je de laatste drie weken op de fiets doorgebracht en je bent er bijna. Je maakt je zo klein mogelijk, maar je haren wapperen, je bril is beslagen, je voelt dat het niet gaat lukken. In de verte zie je de finish. Je knijpt je ogen samen en probeert tussen het snot op je brillenglazen door te lezen of je gewonnen hebt. Als je dichterbij komt zie je de tijd van je grote concurrent en je begint te rekenen, je hebt de bijnaam 'de professor' immers niet voor niets. Je komt te kort, je had er al moeten zijn, maar je bent er nog niet. 50 meter, 40, 30, 20, 15, 10, 5 en de laatste trap van deze Tour is een feit. Met een sprankeltje hoop zoek je naar de gezichten om je heen. Heb je je misschien misrekend? Nee, de blikken op de gezichten zijn duidelijk, de professor heeft zich niet misrekend, je hebt verloren. Je hoofd zakt tussen je schouders en je kijkt naar beneden, maar je ziet niks. Als je een tiental meter verder tot stilstand bent gekomen zie je een blonde Amerikaan met zijn armen in de lucht, alle verslaggevers, fotografen, fans, iedereen rent op hem af. Je laat je van je fiets afglijden en gaat tegen een hek aanzitten. Met een wezenloze blik staar je naar de grond, je pakt je bril van je hoofd en je en begint de glazen te poetsen. Dan word je boos, nee kwaad. Merde! Het is oneerlijk! Je besluit tot tien te tellen voordat je gekke dingen gaat doen maar blijft hangen bij acht...

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Mathieu Dumoulin
17 Nov 2019 om 21:13

Laurent Fignon

Reageer


Meer nieuws