In de Leiderstrui wielerrebus #3: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord) Quizzen & Rebussen

In de Leiderstrui wielerrebus #3: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord)

Door Jeffrey Wiersma 22 november 2019 | 12:00


Wie houdt er nou niet van een rebus? Op allerlei mogelijke manieren proberen achter een hint te komen en er een persoon aan te koppelen of het hoofd breken op wat een plaatje nou eigenlijk betekent. Of in dit geval een wielrenner, voor de koersfanaat dubbel zo leuk! Aan u de taak om in de comments antwoord te geven op de vraag: Welke wielrenner zoeken we?

Het antwoord:

Zo'n 24 uur na publicatie van deze rebus updaten we het artikel met het antwoord. Let dus op dat het antwoord hieronder staat, als je de rebussen na dit moment speelt!

Wie zochten we? We kennen hem natuurlijk allemaal van kijkcijferhits als Ranking the Stars, Sterren Dansen op het IJs en Boxing Stars, maar wat velen niet weten is dat hij ook wielrenner is geweest en niet onaardig ook. We hebben het natuurlijk over Michael Boogerd. Boogie won twee ritten in de Tour en werd vijfde in de door dopingschandalen uitgedunde Tour van 1998. Zijn eerste rit won hij door in een kletsnatte finale beter door de bochten te gaan dan het peloton en zo net uit de greep van een sprintend peloton te blijven. De tweede Touretappezege van Mister Prodent was op La Plagne, de koninginnenrit over Alpenreuzen als de Galibier, Télégraphe, Madeleine en met de finish zoals gezegd boven op La Plagne, waar hij met zijn hagelwitte tanden een onvergetelijke glimlach achterliet in de herinnering van de Nederlandse wielervolger, die in die jaren niet verwend werd door Nederlands succes. Naast deze successen in de Tour was Boogie er altijd bij in de Ardennenklassiekers. Zo werd hij naast zijn overwinning in de Amstel Gold Race ook vier keer tweede, twee keer derde, vierde, vijfde en negende. Luik-Bastenaken-Luik wist Michael nooit te winnen, maar daar stond hij viermaal op het podium en reed hij nog viermaal top tien.

Voor de oplettende kijker was de rebus overigens niet helemaal kloppend. Voor de 'eikel' hoorde natuurlijk een M, maar -M deed anders vermoeden. Gelukkig keken de meesten daar doorheen en gingen ze aan de haal met het juiste antwoord. 

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

De Gieke Znoe
21 Nov 2019 om 17:58
Quote van twingens
Michael Boogerd

Hoppa

twingens
21 Nov 2019 om 12:13

Michael Boogerd

Reageer


Meer nieuws