In de Leiderstrui wielerrebus #4: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord) Quizzen & Rebussen

In de Leiderstrui wielerrebus #4: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord)

Door Jeffrey Wiersma 29 november 2019 | 14:15


Wie houdt er nou niet van een rebus? Op allerlei mogelijke manieren proberen achter een hint te komen en er een persoon aan te koppelen of het hoofd breken op wat een plaatje nou eigenlijk betekent. Of in dit geval een wielrenner, voor de koersfanaat dubbel zo leuk! Aan u de taak om in de comments antwoord te geven op de vraag: Welke wielrenner zoeken we?

Het antwoord:

Zo'n 24 uur na publicatie van deze rebus updaten we het artikel met het antwoord. Let dus op dat het antwoord hieronder staat, als je de rebussen na dit moment speelt!

Wie zochten we dit keer? Op het eerste plaatje valt Ed Sheeran van het podium, waardoor we 'Edvald' krijgen. De slang op het tweede plaatje is een boa contrictor en in het derde plaatje ben ik op zoek naar het Engelse woord voor zoon, wat samen 'Boasson' maakt en op de laatste twee plaatjes zien we twee hagen.

Edvald Boasson Hagen maakte als eerstejaars belofte meteen indruk door onder andere drie etappes in de Tour de l'Avenir te winnen en als tweedejaars belofte domineerde hij bij de elites, waarvan ik me nog kan herinneren dat hij vier van de vijf ritten en het eindklassement van de Ringerike GP won. Dit was ook de grote ploegen niet ontgaan en Eddy mocht zodoende zijn talent laten zien bij Team Columbia. In zijn eerste jaar als prof wist Edvald meteen een rit in het Critérium International, een rit in de ENECO Tour en drie ritten in de Ronde van Groot-Brittannië te winnen, maar in zijn tweede jaar brak hij helemaal door met winst in de door slecht weer geteisterde klassieker Gent-Wevelgem, een etappe in de Giro d'Italia, twee etappes in de Ronde van Polen, twee etappes en het eindklassement in de ENECO Tour en vier etappes en het eindklassement in de Ronde van Groot-Brittannië.

Ik dacht dat de jonge Noor de jaren die zouden komen de klassiekers zou domineren, maar nadat hij na twee goede jaren Team Columbia inruilde voor Team Sky bleven de uitslagen wat hangen. In de loop der jaren won hij natuurlijk nog wel drie etappes in de Tour, etappes in de Dauphiné, in de ENECO Tour en in de Tirreno. Daarnaast stond hij ook op het hoogste treetje in de Vattenfall Cyclassics en de GP Ouest France-Plouay. Al bij al een palmares waar menig wielrenner direct voor zou tekenen, maar ik heb altijd het gevoel dat de eerste jaren van Edvald zijn beste zijn geweest en dat er meer in had gezeten. In 2020 zal Boasson Hagen uitkomen voor NTT Pro Cycling, de opvolger van Team Dimension Data, waar hij wellicht nog wat mooie resultaten neer kan zetten.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
28 Nov 2019 om 16:33

Edvald Boasson Hagen.

Reageer


Meer nieuws