In de Leiderstrui wielerrebus #5: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord) Quizzen & Rebussen

In de Leiderstrui wielerrebus #5: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord)

Door Jeffrey Wiersma 06 december 2019 | 13:00


Wie houdt er nou niet van een rebus? Op allerlei mogelijke manieren proberen achter een hint te komen en er een persoon aan te koppelen of het hoofd breken op wat een plaatje nou eigenlijk betekent. Of in dit geval een wielrenner, voor de koersfanaat dubbel zo leuk! Aan u de taak om in de comments antwoord te geven op de vraag: Welke wielrenner zoeken we?

Het antwoord:

Zo'n 24 uur na publicatie van deze rebus updaten we het artikel met het antwoord. Let dus op dat het antwoord hieronder staat, als je de rebussen na dit moment speelt!

We zochten de vaste man in de materiaalpost van fenomeen Mathieu van der Poel - Adrie van der Poel. De vader van David en Mathieu heeft zelf ook een hele serieuze erelijst bij elkaar gefietst en kan in tegenstelling tot zijn zoons zeggen dat hij al wel Touretappes (2), de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik gewonnen heeft. Mathieu heeft al wel winst in de Amstel Gold Race en de Brabantse Pijl geëvenaard en in het veld is Mathieu qua overwinningen zijn vader al lang voorbijgestreefd. De oude Van der Poel werd wereldkampioen veldrijden in 1996 en werd vijf keer tweede.

Op het wereldkampioenschap op de weg leek het afgelopen jaar lang dat de jongste van der Poel zijn vaders tweede plek op het WK van 1983 op zijn minst zou evenaren maar een hongerklop deed anders geschieden. Naast de al genoemde overwinningen wist Adrie onder andere ook het Kampioenschap van Zürich, de Clásica San Sebastián, Parijs-Brussel, de Scheldeprijs en Parijs-Tours te winnen en in alle monumenten bij de eerste tien te finishen. Naast de overwinningen in Vlaanderen en Luik werd hij twee keer 7de in Milaan-Sanremo, 5de in Parijs-Roubaix, en 2de in de Ronde van Lombardije.

Meer rebussen spelen? Dat kan hier!

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Alaflip
5 Dec 2019 om 15:12

Adrie van der Poel

Reageer


Meer nieuws