In de Leiderstrui wielerrebus #6: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord) Quizzen & Rebussen

In de Leiderstrui wielerrebus #6: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord)

Door Jeffrey Wiersma 13 december 2019 | 12:06


Wie houdt er nou niet van een rebus? Op allerlei mogelijke manieren proberen achter een hint te komen en er een persoon aan te koppelen of het hoofd breken op wat een plaatje nou eigenlijk betekent. Of in dit geval een wielrenner, voor de koersfanaat dubbel zo leuk! Aan u de taak om in de comments antwoord te geven op de vraag: Welke wielrenner zoeken we?

Het antwoord:

Op het eerste plaatje zoeken we een pul (P=J) dus Jul. Op het tweede plaatje zoeken we het geluid van een ezel; ia+n wordt Julian. Op het eerste plaatje van de achternaam zie je het teken van Allah, de islamitische god, daarna een file en als laatste een iep. We waren dus op zoek naar: Julian Alaphilippe!

Over de Franse puncheur is de laatste tijd al veel geschreven op deze website. Hij werd zowel tweede achter Roglic in het Indeleiderstrui-klassement met 17 dagen in een leiderstrui, als in het Renners van het jaar-klassement. Met overwinningen in de Strade Bianchi, Milaan-Sanremo, de Waalse Pijl, etappes in de Tirreno, het Baskenland, de Dauphiné en natuurlijk een rit en de tijdrit in de Tour de France kunnen we niet om de kleine Fransman heen.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Robettes
13 Dec 2019 om 09:53

hij was weer pittig lastig. Julian Alaphilippe.

Reageer


Meer nieuws