In de Leiderstrui wielerrebus #7: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord) Quizzen & Rebussen

In de Leiderstrui wielerrebus #7: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord)

Door Jeffrey Wiersma 20 december 2019 | 12:00


Wie houdt er nou niet van een rebus? Op allerlei mogelijke manieren proberen achter een hint te komen en er een persoon aan te koppelen of het hoofd breken op wat een plaatje nou eigenlijk betekent. Of in dit geval een wielrenner, voor de koersfanaat dubbel zo leuk! Aan u de taak om in de comments antwoord te geven op de vraag: Welke wielrenner zoeken we?

Het antwoord:

Mars, bel en kitten. Het antwoord op de rebus is dit jaar gestopt met wielrennen. Marcel Kittel won onder andere veertien etappes in de Tour de France en vijf keer de Scheldeprijs, maar hij leverde begin mei zijn contract bij Katusha-Alpecin in wegens motivatieproblemen en oververmoeidheid. De Duitser die in 2013 (4), 2014 (4) en 2017 (5) niet te stoppen was in de massasprints in de Tour kwam er in de voorbereiding op zijn eerste profseizoen bij Skil-Shimano in 2011 pas achter dat hij over de capaciteiten beschikte om massasprints te winnen. Als junior en belofte stond hij bekend als begenadigd tijdrijder, maar in zijn eerste seizoen bij de grote jongens wist hij al meteen 17 UCI-wedstrijden te winnen waarvan verreweg het grootste gedeelte in de massasprint. 

Door de jaren heen wist Kittel 90 UCI-wedstrijden te winnen waarvan de Trofeo Palma de laatste was. In augustus liet Kittel weten definitief met wielrennen te stoppen: ‘De sport en de wereld waarin je leeft worden bepaald door pijn. Je hebt geen tijd voor familie en vrienden, en dan is er nog de voortdurende vermoeidheid en routine. Als fietser ben je 200 dagen per jaar onderweg. Ik wilde mijn zoon niet zien opgroeien via Skype.’

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Wouterdehaas
19 Dec 2019 om 13:58

Marcel Kittel ;)

Reageer


Meer nieuws