In de Leiderstrui wielerrebus #9: Welke wielrenner zoeken we? (+Antwoord) Quizzen & Rebussen

In de Leiderstrui wielerrebus #9: Welke wielrenner zoeken we? (+Antwoord)

Door Jeffrey Wiersma 04 januari 2020 | 13:45


Wie houdt er nou niet van een rebus? Op allerlei mogelijke manieren proberen achter een hint te komen en er een persoon aan te koppelen of het hoofd breken op wat een plaatje nou eigenlijk betekent. Of in dit geval een wielrenner, voor de koersfanaat dubbel zo leuk! Aan u de taak om in de comments antwoord te geven op de vraag: Welke wielrenner zoeken we?

Het antwoord:

Voor de kindertelevisiekijkers was de rebus natuurlijk een makkie. We zagen Lala van de Teletubbies en Bert van Bert & Ernie, wat samen Jalabert maakt als je de L in een J omtovert. Op het eerste plaatje zagen we Laurent Fignon, de man die ooit de Tour verloor met een luttele acht seconden. 

Laurent Jalabert won nooit de Tour, maar deze alleskunner kon klimmen, sprinten en tijdrijden. Een combinatie die je zelden ziet. Jalabert won onder andere de Vuelta á España, achttien etappes in rittenkoersen, Milaan - Sanremo, de Ronde van Lombardije, de Waalse Pijl, de Clasica San Sebastián en het WK tijdrijden. In de Tour de France won hij vier ritten, was hij twee keer de beste klimmer en ook was hij twee keer de beste sprinter. 

Wat we ons ook goed herinneren van 'Jaja' is de gruwelijke valpartij in de eerste etappe van de Tour in 1994. Wilfried Nelissen, met Jalabert in het wiel, klapte in volle sprint op een politieagent, die dacht een leuk fotootje te schieten voor op het politiebureau. Met een gebroken kaakbeen, sleutelbeen en afgebroken voortanden belandde Jalabert in het ziekenhuis. Een jaar later nam hij revanche door vierde te worden in het eindklassement, een etappe te pakken en de groene trui te winnen.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

echte kenner
3 Jan 2020 om 16:01

laurent jalabert, makkelijke deze keer

Reageer


Meer nieuws